Slike povrede glave dečaka Lazara (15) kojeg su pretukli odrasli Albanci

On je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka

  • 13

Lazar M. (15) pretučen je jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

On je krenuo od kuće jutros peške, kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dete je sagnulo glavu što je bio znak Albancima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka.

Kako je navedeno u saopštenju, dečak je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka.

Kosovo Suvi Do napadnut dečak Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

Kosovo Suvi Do napadnut dečak Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

"Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da "niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu".


"Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Video: Pretučeni srpski dečak (15) na Kosovu: Pokušao sam da bežim, šutirali su me po glavi, grudima...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    22. januar 2023 | 14:15

    STA SE CEKA..OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB....TA SIPTARSKA ZGADIJA NE ZNA ZA DRUGO.....

  • Ma opusteno

    22. januar 2023 | 14:35

    Sta se nerviramo,sad ce saopstenje i tako...sve u krug.

  • Violeta

    22. januar 2023 | 16:47

    Petre Petkovicu, koji je trenutno rezultat i kolko vodimo ? O cemu vi pregovarate i jesu li ovo rezultati vasih pregovora?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA