≫ 

Zbogom, dobri dečače: Uroševo srce je stalo, nije uspeo da pobedi zlu bolest koja mu je ukrala detinjstvo

Poslednji pozdrav dragom dečaku

  • 3
Da Uroš pobedi Foto: Instagram/daurospobedi

"Počivaj u miru, anđele", ovim rečima prijatelji se opraštaju od dečaka Uroša koji je danas izgubio borbu sa opakom bolešću, ali koji je pre toga bio hrabar i istrajan i ujedinio Srbiju koja je za njega skupljala novac ne bi li se izlečio na radost svojih najmilijih.

Uroš Radosavljević (11) je rođen u Beogradu. Bio je zdravo i napredno dete koje je uživalo u svom odrastanju. Sve je bilo u redu do aprila prošle godine, kada su Uroševi roditelji primetili "nepravilan hod" ali su to pripisali tome što je za kratak period naglo porastao. Međutim, Uroš se žalio na gubitak snage, umor i malaksalost. Majka je primetila da je Uroš iskvario rukopis, što nije bilo svojstveno za njega.

Krenuli su specijalistički pregledi i dijagnostika. Od ustanove do ustanove, od lekara do lekara roditelji su zajedno sa Urošem lutali pokušavajući saznati o čemu se radi. Stigli su do Urgеntnog centra u Beogradu gde je urađen skener glave i uspostavljena dijagnoza zloćudni tumor na mozgu.

12.05.2021. godine Uroš je hitno operisan na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu. Tumor je odstranjen. Usledila je rehabilitacija. 14.06.2021. godine je krenuo na hemioterapije na Institut za onkologiju u Beogradu. U međuvremenu je usledio još jedan šok. Nalazi su pokazali da Uroš ima metastaze na kičmi.

Zadnja nada kako bi Uroš otišao na lečenje i izlečio se jeste klinika Gustave Roussy. Klinika se nalazi u Francuskoj i ima veliku uspešnost u lečenju ovog oblika kancera.

Uroš, nažalost, nije izdržao.

Zbogom, dobri dečače.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Da Uros pobedi opaku bolest (@daurospobedi)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    22. januar 2023 | 17:06

    Oh tugo moja. Iskreno saučešće porodici. Počivaj u rajskom miru, anđele mali.

  • Ана

    22. januar 2023 | 16:36

    Вечнаја памјат и Бог да ти душо подари Царство Небеско ☦️

  • SLAVIŠA DIMITRIJEVIĆ

    23. januar 2023 | 18:32

    Dokle više!Koliko smo zatrovani da je to strašno! Pokoj mu duši maloj! Otišao je na neko bolje i lepše mesto! Iskreno saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA