Darko slomljenog srca otišao u Dubai, pa upoznao ljubav života: Sara na dan venčanja zbog njega promenila veru

Prelazak u pravoslavlje trajao je samo nekoliko minuta

  • 32
Venčanje Darka i Sare Foto: Privatna arhiva

Dokaz da ljubav ne poznaje granice pokazuje primer Darka i Sare Glavonjić, koji su u stranoj zemlji, daleko od svojih rodnih krajeva odlučili da se venčaju i u isto vreme organizuju i ceremoniju Sarinog prelaska u drugu veru. Čačanin slomljenog srca pre dve godine poželeo je da sreću okuša na Bliskom istoku, a tada nije ni slutio da će upoznati svoju izabranicu koja je u istu zemlju, sa istim ciljem došla iz Mauricijusa.

Kako je ispričao za Telegraf.rs, Darka je bivša supruga ostavila i život mu se promenio iz korena. Zbog tuge i bola koje je osećao više nije uspevao da ispunjava sbakodnevne zadatke kao veroučitelj, pa je odlučio da potpuno promeni sredinu i novo poglavlje započne u Dubaiju.

- Živeo sam 5 godina u Čačku, međutim kada me je bivša supruga ostavila nisam bio dobro, tugovao sam mnogo, a škola i đaci su to primećivali. Tada sam odlučio da napustim Srbiju i da se sklonim od svih problema. Hteo sam da promenim sredinu i odlučio da odem kod drugara u Dubai. On je radio kao personalni trener, pa smo se dogovorili da zajadno počnemo sa radom. Saru sam upoznao preko interneta, videli smo se nakon 2 nedelje dopisivanja jer je živela na nekih 30 kilometara od mene. Tako je sve počelo - objašnjava nam Darko.

Samo nekoliko dana nakon Nove godine, Sara i Darko odlučili su da ozvaniče svoju ljubav, a istog dana ona je prešla u pravoslavlje. Kako mu je životna želja da postane sveštenik, Darku je ovaj korak bio veoma bitan, a Sara nijednog momenta nije sumnjala u svoju odluku.

- Sara je krštena katolkinja, a s obzirom na to da su nam vere slične prelazak u pravoslavlje je vrlo jednostavan. Vrši se samo dopuna koja traje 5 minuta svetim uljem. O tome smo razmišljali i ranije. Bivša žena mi je napravila veliki problem jer je trebalo da se rukopoložim, međutim nakon razvoda to nije bilo moguće. Sada mi se otvorila nova prilika i jednog dana planiram da budem sveštenik. To će biti malo teže jer sam dva puta oženjen, ali nadam se da će me prihvatiti - kaže Ćačanin.

Iako mnogi porodični sukobi nastaju kada dođe do promene veroispovesti kod jednog od partnera, Sarina porodica nije mogla biti srećnija. Darka su prihvatili kao svog, a kako nam je objasnio između katoličanstva i pravoslavlja nema prevelikih razlika.

- Njena porodica je oduševljena, dosta su pobožni i svesni su da nema mnogo razlike između katoličke i pravoslavne vere. Istorijski gledano naše vere su se držale zajedno i razdvojile u 11. veku tako da su se običaji poput posta i pričesta zadržali u obe. Čak dok sam živeo na Aljasci išao sam na mise kako bih video razlike i stvarno su minimalne - priča mladoženja.

Kako navodi, venčanje je bilo fantastično, a ono što im je upotpunilo ceo doživljaj je što je svešteno lice bio upravo Darkov stari prijatelj - otac Prokopije iz Sirije.

- Iz Čačka su mi došli otac i brat, kum i kuma koji dugo žive u Dubaiju i drugar iz Sirije. Ceremonija je bila skromna, ali svi bitni ljudi su bili prisutni, što je najvažnije - napominje Darko.

Iako sada živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, on slavi ne jednu, već dve slave, međutim ove godine nije bio u mogućnosti da ih obeleži.

- Ove godine nažalost nismo obeležili slavu, jer Sara nije znala da umesi kolač. Obeležavam dve slave, Svetog nikolu i Velikomučenicu Irinu jer je po njoj moja ćerka dobila ime - kaže on.

Za narednu godinu ipak planira pravo domaćinsko slavlje sa kolačem, žitom, svećama i gostima, a kroz smeh dodaje da će biti i bebe, ako bog da.

Video: Nije nosio masku na svojoj svadbi, pa je morao da radi sklekove

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cek-cek

    28. januar 2023 | 20:35

    Kad se zena udaje za stranca, ovde je razapeta, e kad to muskarac uradi on se digne u nebesa...

  • Draginja

    28. januar 2023 | 21:18

    Treba da razmisli o svom pozivu. Voli da zivi dinamicno, nisam sigurna da li bi bio srecan kao svestenik…

  • Sad

    28. januar 2023 | 20:59

    Ce bivsa da poludi od ljubomore🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA