Poznato u kakvom je stanju Miljan, Srbin upucan na Kosovu: Uznemirujuće fotografije iz bolnice

Kako je saopštio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, oko 11 i 30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu ROSU je pucao na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina

  • 45
Miljan, Kosovo Foto: Privatna arhiva

Srbin Miljan D, koji je ranjen danas kada su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali na njegovo vozilo, u stabilnom je stanju. On se, potvrđeno je Telegrafu, nalazi na intenzivnoj nezi. 

Podsetimo, kako je saopštio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, oko 11 i 30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić ROSU je pucao na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina.

Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan. Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu - saopštio je Petković.

Fotografije su uznemirijućeg sadržaja:

On ističe da su pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira.

- Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi. Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini što se danas i pokazalo. Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM - zaključio je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naivni Gedža

    23. januar 2023 | 15:19

    Da li je ROSU specijalna policijska ili parapolicijska jedinica, da li je njihov punkt ilegalan ili legalan, pitanja su za političare. Običan građanin je dužan da poštuje pravila nametnuta na punktu. Ako je obavezno zaustavljanje, prolazak bez zaustavljanja može isprovocirati upotrebu oružja. Prema tome, pitanje je ko je ovde isprovocirao svojim ponašanjem težak incident. Bar je dobro što nema mrtvih.

  • Zašto ste povukli barikade

    23. januar 2023 | 15:05

    A Rosu ostao na severu KiM. Natero vas integrator

  • Pitanje

    23. januar 2023 | 15:49

    Za Jovanu Jeremić. Sta sad ima da kaže za Srbe na Kosovu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA