≫ 

Ibar opet preti, mogao bi da se izlije u Raški, oprez i u Kosovskoj Mitrovici

U odbrani od poplava u Raški angažovani su vatrogasci-spasioci, Vojska Srbije, policija, rudari iz Baljevca, radnici javnih preduzeća i službi, kao i volonteri

  • 1
Ibar poplave Foto: Vladimir Vasic/ATAImages

Štab za vanredne situacije Opštine Raška upozorio je danas na novi poplavni talas Ibra u Raški zbog najavljenih padavina i usvojio dodatne mere na sprečavanju izlivanja reka.

Štab je odlučio da se ojačaju bedemi kod Dečjeg vrtića i u Ulici Savatija Miloševića (stari zanatski centar), kao i da bude izgrađen bedem na reci Raški u naselju Milatkoviće, navodi Beta.

- Deo Ulice kneza Aleksandra Karađorđevića od Doma vojske do Gradskog bazena privremeno se zatvara za saobraćaj, osim za potrebe službi uključenih u odbranu od poplava. Pešački most na Ibru i dalje je zatvoren - saopštili su iz Štaba.

Dodali su da su u odbrani od poplava angažovani vatrogasci-spasioci, Vojska Srbije, policija, rudari iz Baljevca, radnici javnih preduzeća i službi, kao i volonteri.

Apelovali su na građane da u narednim danima izbegavaju šetnju pored reka.

Dežurstva u Kraljevu

Uz sanaciju štete od izlivanja Ibra u centru grada i dezinfekciju ulica u naselju Ribnica u kojima se izlila kanalizacija, i u Kraljevu su službe u pripravnosti za eventualni novi bujični talas, prenose Novosti.

- Sve zavisi od padavina i od količine vode koja Ibrom od Gazivoda ide prema donjem toku – ističe Radoica Kočović, član kraljevačkog Gradskog veća zadižen za vanredne situacije.

- Nadamo se da je nivo Ibra dovoljno opao, kao i da ni ovog puta neće krenuti bujični, vodotokovi drugog reda. Dežuramo i spremni smo da adekvatno reagujemo da sprečimo veće posledice.

Upozorenje i za Kosovsku Mitrovicu

Upozorenje o mogućem ponovnom izlivaju reka, a usled najavljenih padavina, uputili su danas i iz Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, prenosi Kossev.

Veća količina padavina očekuje se, kako su poručili, poslepodne i uveče, a opština moli građane da budu oprezni i poziva na budnost usled mogućeg ponovnog izlivanja reke.

Ujedno poručuju i da su nadležne ekipe na terenu i prate razvoj situacije.

Kosovska Mitrovica jedna je od opština na Kosovu koja je u četvrtak bila pogođena poplavama.

Video: Priboj, dan posle potopa: Evo kakvu je štetu nanela voda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA