≫ 

Kontrola zaštitnika građana povodom slučaja oca koji je primoravao decu da prose

Zaštitnik građana je zatražio od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima informacije o postupanju u ovom slučaju

  • 0
Beskućnik, beskućnici, lutalica, lutalice, prosjak Foto ilustracija: Pixabay

Zaštitnik građana je, po sopstvenoj inicijativi, na osnovu saznanja iz medija da je policija u Beogradu uhapsila oca zbog zanemarivanja i zlostavljanja svoje petoro dece koje je primoravao da prose, zatražio od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima informacije o postupanju u ovom slučaju, a od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da ga izvesti o okolnostima lišenja slobode oca, saopštio je zaštitnik građana.

Povodom istog slučaja, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo i postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradskog centra za socijalni rad Beograd i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Od Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zaštitnik građana traži da ga u roku od 15 dana izvesti o postupanju nadležnog odeljenja Centra za socijalni rad u ovom slučaju i merama koje je taj organ preduzeo za otklanjanje eventualnih propusta, a od nadležnog ministarstva da u istom roku izvrši nadzor nad stručnim radom nadležnog odeljenja CSR i da ga izvesti o postupanju u konkretnom slučaju.

Video: Policija! Lezi dole! Pohapšeni zbog trgovine ljudima: Jedan pao u gaćama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA