≫ 

Sneg pada skoro 12 sati u Čačku: Sve ekipe u pripravnosti

Za sada se saobraćaj odvija usporeno

  • 0

Nakon ponoći kiša koja je padala na teritoriji grada Čačka prešla je u sneg koji bez prestanka pada gotovo 12 časova i za sada se ne zadržava na kolovozima, pa se saobraćaj odvija usporeno ali nesmetano.

- Svi putevi na teritoriji grada Čačka su prohodni. Sneg koji pada zadržava se u raskvašenom stanju i problem predstavlja voda koja se zadržava. Na vangradskom području sneg se najviše zadržava na Brezovicama što je i očekivano i na nekim mestima ga ima i do 30 centimetara. Ekipe su opremljene, sva tehnička mehanizacija je u punoj pripravnosti, radi se na terenu, na rasčišćavanju pravaca i posipanju soli. Trenutno nemamo nikakvih većih problema. U kontaktu smo i sa Policijskom upravom i sa predsednicima mesnih zajednica koji nas informišu o problemima na terenu i za sada nemamo većih prijava”, rekao je Marko Gavrilović, rukovodilac tehničkog sektora JP „Gradac” Čačak, javlja Tanjug.

Kaže i da se u popodnevnim satima očekuje prestanak padavina, ali su sve ekipe u pripravnosti i spremne su da izađu na teren i tokom noći.

Dodao je da je sva neophodna oprema ispravna i da su obezbeđene dovoljne količine soli.

Za održavanje 172 kilometra puteva sa obe strane Zapadne Morave zaduženo je JKP „Moravac” iz Mrčajevaca, čiji rukovodilac tehničkog sektora Vladimir Slović kaže da su ekipe od jutros na terenu i da su svi putevi očišćeni.

"Pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo. Za sada nemamo nikakvih problema. Temperatura je u plusu što ide na korist. Trenutno najviše snega ima u Lunjevici i Vujetincima kao i u Prislonicu ka manastiru Vujan, ali i ovi putevi su prohodni”, kazao je Slović.

Video: Nevesinje zatrpano snegom: Automobile otkopavaju iz smetova, prizori kao oni iz Kanade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA