Niko iz Srbije neće da gradi pilon na trgu u Leskovcu: "Već drugi put nema zainteresovanih"

Ista situacija bila je i u decembru, pa je raspisan novi tender

  • 0
Pilon, Leskovac Foto: Jugmedia

Ni posle današnjeg otvaranja ponuda za gradnju pilona, po drugi put, komisija je naišla na – ništa. Niko se ni ovoga puta nije javio, pa je moguće da ni u ovoj godini ukras od oko 15 metara na novom trgu u centru Leskovca neće ugledati svetlost dana.

Ista situacija bila je i u decembru, pa je raspisan novi tender, piše Jugmedia.rs.

„Nažalost i ovoga puta se niko nije javio, iako smo u ponudi malo skratili dužinu ograde“, kaže za Jugmediu Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

Pilon bi zauzimao oko 5 kvadrata od prostora trga. Kao što smo ranije pisali, izgradnja pilona sa svim elektro radovima i alubondonom (imitacija tkanine p.n.), koštala bi 15 miliona dinara, 18 sa PDV-om.

Nikolić ne zna zašto nema ponuda. Pretpostavlja da je, možda, u osnovi strah od izrade imiticaje te tkanine koj se obavija oko celog pilona, ali to, ponavlja, samo njegova moguća pretpostavka.

„Plan je bio da se u 2022. godini izabere izvođač i započnu radovi, makar da se potpiše ugovor sa izvođačem i da se sa radovima krene početkom ove sezone“, objašnjava Nikolić.

Za raspisvanje trećeg po redu tendera, mora da se menja plan nabavke. Na pitanje šta ako se i treći put ne javi niko i da li je tada moguće menjati idejni plan, Nikolić odgovara oprezno.

„Nemam prava da govorim o tome jer je to pitanje za celu lokalnu samoupravu. U tom slučaju bi trebalo menjati projektno-tehničku dokumentaciju, a o tome je nezahvalno govoriti“, ograđuje se Nikolić.

Objašnjava da je za to bila potrebna i stručna analiza.

Na pitanje da li su u JP „Urbanizmu i izgradnji“ iznenađeni što nema zainteresovanih za gradnju pilona, kaže da su očekivali ponude, ali kako do sada nisu na tenderima imali posla s pilonima, mogu samo da žale što se postupak razvlači.

Mnogi Leskovčani su, inače, prema komentarima na Jugmedii i, generalno, na društvenim mrežama, protiv gradnje pilona. Smatra se da odudara od klasičnog izgleda trga, a Nikolić podseća da je idejno rešenje bilo predstvaljeno javnosti.

Na konstataciju da bi Leskovčani voleli da vide spomenik Nikoli Skobaljiću, kaže da je to trebalo reći kada se pojavilo idejno rešenje, a na pitanje da li bi, ako propadne treći i svi potonji tenderi s pilonom, moglo da se računa na neki monumentalni spomenik, odbija da odgovori s obrazloženjem da to nije u njegovoj nadležnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA