≫ 

Analize krvi loše, bori se sa sepsom, već ostala bez jedne šape: Kakvo je stanje Dore, mučene ženke labradora

Pas ima oko tri godine

  • 28
Dora, Kikinda Foto: Udruženje za zaštitu životinja Vaska

Ženka labradora Dora, koja je pre nekoliko dana postala žrtva zverstva u Kikindi, kada su joj nepoznati počinioci šape sekli žicom, prošla je kroz amputaciju. Jedna šapa joj je odstranjena, a za očuvanje preostale tri veterinari se bore, saznajemo od Ivane Bogosav iz Udruženja za zaštitu životinja "Vaska".

Kako nam je potvrdila, stanje nesrećne keruše i dalje je ozbiljno. Pronađen joj je srčani crv, krvna slika je loša, pas je malokrvan, a odstranjen joj je i veliki broj krpelja. Pored amputacije šape, bori se sa sepsom.

Poslednja informacija, kaže nam Bogosav, jeste da su poručena kolica, da su pronađeni donatori i da se očekuju uskoro.

Podsetimo, reč je o napuštenom rasnom psu, starom oko tri godine. Povremeno je svraćala na imanje bračnog para, koji je prijavio slučaj kada se posle više dana izostanka pojavila sa ranama do kosti. Veterinar udruženja procenio je da je reč o zlostavljanom psu. Izvršen je uviđaj i podneta je prijava.

Nedugo potom zabeležen je još jedan slučaj mučenja životinja sa kobnim krajem. U Velikoj Plani pronađen je obešen haski. Uznemirujuće fotografije smo odlučili da ne objavimo.

Video: Vidanović: Pravo pitanje je kako sprečiti da do napada ne dođe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toyi

    26. januar 2023 | 16:32

    Dusa draga dragi boze samo da ozdravi nace se dobri ljudi da je usvoje samo da bude dobro

  • Gaga

    26. januar 2023 | 17:18

    Ljubi si postali kancerogeni tumor na ovoj planeti Plačem zbog nesretne Dore, zbog nesretnog haskija i još na 1000 izbačenih pasa. 💔😭

  • TD

    26. januar 2023 | 19:02

    Moj voljeni pas ugino je pre pet dana. Imala sam ga 10 godina. Pre tri godine sa svojom majkom spasili mi život. Ne mogu opisati bol i prazninu za njim. Njegova majka toliko tuguje da mi je i to preteško. Ovim izopačenim stvorovima isto uraditi kao što su oni uradili nesrećnoj kuci. Nisam mogla da čitam tekst ruke mi drhte jedva pisemni od suza ne vidim. Zbog neljudskisti preti nam još veće zlo.😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA