Izdavačka delatnost Alfa BK Univerziteta: Časopisi "Reči" i "Glasnik za društvene nauke"

Aktivna izdavačka delatnost važan je zadatak za nastavnike Alfa BK Univerziteta u obezbeđivanju efektivnosti učenja i samostalnog rada naučnih radnika i studenata, koja doprinosi postizanju visokog nivoa u ovladavanju osnovnim, opštim i stručnim kompetencijama

  • 1
Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Arhiva Alfa BK Univerziteta

Izdavačku delatnost Alfa BK Univerziteta čine brojne publikacije, ali i dva posebna naučna časopisa, koja se svojim kvalitetom i trajanjem posebno izdvajaju su časopis "Reči – časopis za jezik, književnost i kulturu" i "Glasnik za društvene nauke".

Časopis "Reči"- posvećen je temama iz svih oblasti jezika, književnosti i kulture i namenjen je onim naučnicima koji na poseban način tretiraju problematiku jezika, književnosti i kulturoloških studija u najširem smislu i može poslužiti za dalji naučni rad drugih filologa. U časopisu REČI objavljuju se originalni i stručni i naučni radovi, prikazi književnih kritika, izdaje se arhivska, leksikografska kao i bibliografska građa koja može biti od koristi istraživačima, kao i radovi u kojima se istražuju različiti teorijski i empirijski problemi iz ovih prostora.

Časopis je pokrenut 2009. i nalazi se u kategoriji istaknutih nacionalnih časopisa (M52) i referisan je u SCIndeks-u, a nalazi se i na ERIH PLUS listi, uglednoj bazi evropskih naučnih časopisa za humanističke i društvene nauke.

Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Arhiva Alfa BK Univerziteta

Pored časopisa REČI je i časopis "Glasnik za društvene nauke", interdisciplinarni naučni časopis otvorenog pristupa koji od 2009. izlazi u izdanju Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju Alfa BK Univerziteta iz Beograda, Republika Srbija (RS) - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS je od 2021. časopis "Glasnik za društvene nauke" - u svojoj Listi kategorinaučnih časopisa klasifikovalo kao nacionalni časopis kategorije M53.

Časopis "Glasnik za društvene nauke" je indeksiran na Online biblioteci zemalja centralne i istočne Evrope –( CEEOL) i objavljuje visokokvalitetne i referirane originalne naučne članke, pregledne, stručne članke, prikaze objavljenih knjiga, održanih naučnih konferencija i drugih naučnih publikacija. Svi tekstovi u časopisu su na srpskom i engleskom jeziku

U tom smislu je "Glasnik za društvene nauke" prevashodno namenjen pripadnicima akademske zajednice, istraživačima, praktičarima, donosiocima odluka, rešavaocima problema, studentima, kao i široj javnosti i pripadnicima društvene zajednice.

Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Arhiva Alfa BK Univerziteta

Uredništvo naših časopisa predano radi na podizanju ugleda i nivoa kvaliteta i zato pozivamo sve zainteresovane akademske sturčnjake, ali i zainteresovane mlade stručnjake, da svojim naučnim i stručnim radovima daju doprinost razvoju izdavačke delatnosti Alfa BK Univerziteta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    26. januar 2023 | 16:55

    Gde mogu Časopisi da se kupe , osim na BK - Univerzitetu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA