"Kontejner je pod video nadzorom": Poruka iz Kruševca šokirala građane, komšijsku svađu izazvalo smeće

Neki napominju da je ovo normalna praksa u Evropi

  • 1
Svađanje komšija, kontejner Foto-kolaž: Shutterstock

Simpatična komšijske poruke često su tema rasprava na društvenim mrežama, a ovoga puta jedno takvo obaveštenje iz Kruševca osvanulo je na Reditu. Naime, stanari jedne zgrade obavestili su svoje komšije da u kontejner ispred njihovog ulaza više ne bacaju otpad.

Međutim, korisnike društvene mreže još više je zaprepastila činjenica da su stanari naglasili da je kontejner pod video nadzorom.

- Poštovane komšije, molimo vas da ubuduće ne bacate smeće u kontejner koji je u vlasništvu stambene zajednice Majke Jugovića 56B. Kontejner je pod video nadzorom - navodi se u objavi.

Komentari ispod fotografije su se odmah nanizali, a dok su jedni od obaveštenja napravili pravu zabavu, drugi su pokušali da rasvetle ceo slučaj.

- Masovno su u prigradskim naseljima delili kante skoro. Ako imaš dvorište staviš u dvorište, ako nemaš onda stoji ispred zgrade, ali nema pravo drugi komšija da baca u tvoju kantu jer je i on dobio svoju. Moguće da je to ovde slučaj - napisao je jedan od korisnika.

Pojedini u komentarima bili su iznenađeni činjenicom da nekom padne na pamet da zaključava kantu za smeće, međutim jedan korisnik navodi da postoje čak i kartice za ovaj postupak.

- Najbolje da podele kartice koje će da služe za otključavanje kontejnera. Ne za****vam se, postoji - napisao je korisnik Redita.

Drugi se pitaju i koja je poenta video nadzora kada kazne svakako neće biti, a građani koji žive u Evropi navode da je ovo u Britaniji i Italiji redovna praksa, te da meštani Kruševca nigde nisu pogrešili.

Video: Gradska čistoća prvi put radi briseve na kontejnerima: Građani strahuju, plaše se zaraze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA