Ovaj grad u Srbiji rešio je da se pobrine za pse lutalice: Sterilisaće ih i izgraditi im kućice na periferiji

Kućice će biti postavljene na periferiji, kako bi se psi izmestili iz centra grada, blizine šetališta, biciklističkih staza i sličnih lokacija

  • 4
kuce lutalice Foto: Unsplash

Grad Sombor najavio je danas da će se uključiti u zbrinjavanje napuštenih pasa za koje će, posle sterilizacije, na rubnim delovima grada biti obezbeđene kućice za pse, hrana i veterinarska briga, pise o21.rs

Kućice će biti postavljene na periferiji, kako bi se psi izmestili iz centra grada, blizine šetališta, biciklističkih staza i sličnih lokacija, što bi trebalo, prema očekivanjima, da spreči ugrožavanje bezbednosti građana, saopštila je gradska Informativna služba.

Psi lutalice veliki su problem Sombora i na ulicama je sve više pasa koje su vlasnici ostavili. Biće sklonjeni sklonjeni po programu "Uhvati-steriliši-pusti" koji je podržan od strane Svetske organizacije za zdravlje životinja.

Akcenat programa je na sterilizaciji napuštenih pasa kako bi se smanjio njihov broj na javnim površinama i broj napada na građane. Kroz taj program psi se čipuju, vakcinišu i očiste od parazita, kako bi se sprečilo i širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    27. januar 2023 | 14:20

    veliki pozdrav za Grad Sombor i Somborcane, volela bi da svi gradovi nase lepe drzave ucine isto,,,

  • Bbsr

    27. januar 2023 | 14:12

    Divno za grad Sombor!!! Kada ce grad Pancevo nesto pametno da uradi???Samo zatvaraju firme-pivara Vajfert-najstarija pivara na Balkanu,sve msine,prokleti petooktobrasi premestili u Zajecar!?!? Banke trgovine i tako dalje!?!? Samo licni interesi lokalnih politicara!?!? Svi u Novom Sadu ili Beogradu i mnogo bogati!!! A mi nemozemo da zivimo od pasa lutalica,pun grad!?!? Imam utisak da je veci broj pasa od naroda u Pancevu,ZALOSNO!!!

  • Marina

    27. januar 2023 | 14:25

    Odlična vest. ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA