Lola iz Raške je prava heroina: Zaustavila voz na brzoj pruzi kako si sprečila samoubistvo mlade devojke

Deca su se hvalila koliko sam bila hrabra. Hvala mašinovođi jer je uspeo da zaustavi voz i policiji koja je došla, naravno i deci koja su vikala

  • 0

Nažalost, svakodnevno čujemo kako je neko pokušao da digne ruku na sebe, neretko to i učine, kakav je osećaj kada nekoga sprečite da se ubije, otkriva Lola Puzović Lulović iz Raške.

Lola je na deonici železnice, gde vozovi ubrzavaju zbog blage uzbrdice, uspela da isti zaustavi kako bi mladoj devojci spasila život.

- Hvala Bogu da je devojka ostala živa. Ja sam se dvadesetog januara šetala, i tada sam uočila devpojku koja je tako čudno šetala i bila sva utučena. Kretela se polako, i gledala je u telefon, delovala je kao da je bolesna. Ja sam tu bila nekih pola sata, a onda sam otišla u kuću da popijem vodu. Čula sam decu kako viču da će je zgaziti voz. Pozvala sam hitnu, a onda izletela. Ja sam izletela na šine na kojim je ona stajala, voz je bio na nekih 150 metara i ja sam počela da mu mašem. Mašinovođi hvala, bio je pribran i počeo je da koči, stao je na nekih 30 metara od nje i kroz prozor je upozorio da se skloni - priča Lola Puzović Lulović  za Sandžak live i dodaje:

- Ona je pokušala da ignoriše, a onda je on stavio papuču na gas i ona je krenula na šine. Ona je tada pponovo stala na šine, on je pozvao policiju koja je stigla kao i Hitna. Prevezli su je na lečenje u Kraljevo. Mislila sam da ćemo nas dve biti zajedno zgažene. Bila sam izgubljena, u momentu se ničega nisam sećala. Žao mi je da se ugasi nečiji život, nisam znala da li da idem na onaj svet sa njom, ili da se sklonim. Ona je imala sreću što sam istračala, hvala deci koja su vikala.

Hrabrost oduševila decu i dala im herojski primer.

- Deca su se hvalila koliko sam bila hrabra. Hvala mašinovođi jer je uspeo da zaustavi voz i policiji koja je došla, naravno i deci koja su vikala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA