• 0

Sa 29 godina imao 2 doktorata, put ka sjajnoj budućnosti zaustavila smrt: Dodeljena nagrada "Filip Brković"

I dalje živi sećanje na jednog od najboljih studenata koje je Srbija imala

  • 0

Na godišnjicu smrti mladog srpskog naučnika, najmlađeg diplomca Univerziteta u Beogradu dr Filipa Brkovića, Fakultet političkih nauka dodelio je nagradu, koja nosi njegovo ime. Dobitnik je diplomirani politikolog za međunarodne poslove Nikola Lukić, koji je osnovne studije završio sa prosečnom ocenom 9,72, piše RTS.

Sa dvadeset devet godina već je imao dva doktorata, naučne radove i otvoren put da postane najbolji. U tome je Filipa zaustavila smrt. Tamo gde jedan brilijantan um stane, drugi nastavlja.

Nikola Lukić, dobitnik nagrade "Dr Filip Brković" kaže da Filipa nikada nije upoznao, ali priča i uspomena na njega živi.

- To je bio ogroman podstrek za mene da nastavim dalje i predstavljaće i dalje moju zvezdu vodilju - rekao je Nikola.

Nagrada je sećanje na Filipa, borca za studentska prava, humanitarca i uzora mnogim mladim ljudima koji sanjaju velike snove.

- Nagrada koja vrednuje efikasnost u studiranju, dobar akademski uspeh, kao i društveni angažman, ali i studentski angažman u studentskim telima. Filipov primer je značajan upravo zbog toga što FPN nije samo mesto gde se obrazuju studenti za nekakvu struku ili akademski rad, ona je tu kao jedan bastion vrednosti - kaže prof. dr Marko Simendić, prodekan za razvoj Fakulteta političkih nauka.

- Vrednost je biti dobar čovek. To je ono što je najviše krasilo jedan predivan osmeh u onom smislu, osmeh, radost, i sve teškoće mogu da se prevaziđu uz upornost, rad i dobrotu - kaže Jelena Brković, majka Filipa Brkovića.

Sećanje na jednog od najboljih studenata i najmlađeg doktora nauka kojeg je Srbija imala, predstavlja podstrek mladim ljudima da tragom njegovih ideja i dela ostvare izuzetne rezultate ne samo akademske, već i one ljudske.

Video: Nedeljković sa FPN-a objašnjava glasanje u Predstavničkom domu: Tramp nije opozvan, samo je optužen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok