Iza policijskog "oklopa" velike Goce krije se nežno srce: Ulepšala detinjstvo devojčicama bez roditelja

Svoju velikodušnost, ovog puta, policajka Goca usmerila je prema dvema devojčicama čiji su roditelji tragično nastradali u saobraćajnim nezgodama, a o kojima se staraju baka i deka

  • 0
Gordana N. Foto: MUP Srbije

Koliko srce jedne osobe može biti veliko, pokazala je Gordana Novaković, policijska službenica PS Vladičin Han, koja godinama unazad pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Svoju velikodušnost, ovog puta, policajka Goca usmerila je prema dvema devojčicama čiji su roditelji tragično nastradali u saobraćajnim nezgodama, a o kojima se staraju baka i deka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Naime, ona je uz pomoć dobrotvora i ljudi velikog srca sprovela u delo svoju inicijativu za mesečnu novčanu pomoć devojčicama. I tu nije kraj... Jednoj od sestara, osmogodišnjoj Dunji, Gordana je ulepšala rođendan dovevši joj klovna kao poklon iznenađenja.

- Osmeh na licu Dunje i njene četvorogodišnje sestre Jane pokazao je da nema kraja njihovoj sreći. A nema kraja ni Gocinom humanitarnom radu. Ona punim srcem nastavlja da korača putevima dobročinstva - saopštili su iz MUP-a, sa ponosom ističući humanitarni rad njihove policijske službenice.

Podsetimo, Dunja (8) i Jana Stošić (5) iz planinskog sela Bačvište kod Vladičinog Hana, za samo dve i po godine ostale su bez oba roditelja, a brigu o njima vode baka i deka, čiji su nadljudski napori da devojčicama obezbede normalan život vredni divljenja.

Gordana (57) i Zoran (65), baka i deka devojčicama po ocu, oboje nezaposleni, brinu o dvema unukama nakon sinovljeve smrti, bez ikakve pomoći države, sem dečjeg dodatka. To im je i jedini stalni prihod, a u zavisnosti od meseca, iznosi od 8.300 do 8.600 dinara.

Stošići su imali zasad maline, pokušavali da nastave da rade, ali bez pomoći i sa dvoje male dece nikako nisu mogli da održavaju malinjak. Zoran ne bira poslove i uprkos tome što ima 65 godina i nije dobrog zdravlja, radi sve što tokom sezone može da nađe, od građevine, pa do seče drva, dok Gordana čuva devojčice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA