• 0

Obuka na samohodnim top-haubicama "nora": Vojska radi na unapređenju sposobnosti mešovite brigade

Reč je o redovnoj obuci koja se realizuje

  • 0
Vojska artiljerija haubice Nora obuka

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

U divizionu Mešovite artiljerijske brigade naoružanom samohodnim top-haubicama 155 mm B-52 M-15 "nora" u toku je kolektivna obuka profesionalnog sastava za realizaciju borbenih zadataka u skladu sa namenom ove jedinice, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o redovnoj obuci koja se realizuje sa ciljem održavanja visokog nivoa obučenosti za borbenu upotrebu ovog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske u operacijama.

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremeno otkrivanje ciljeva, upotrebu automatizovanog sistema za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo ovim borbenim sistemom.

Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika za dodatne dužnosti u okviru posluga ovog artiljerijskog oruđa. Samohodna top-haubica 155 mm B-52 M-15 "nora" je savremeni aritiljerijski sistem koji odlikuje visoka mobilnost i preciznost vatre.

Uvođenjem ovog oruđa u operativnu upotrebu unapređena je sposobnost Mešovite artiljerijske brigade za dejstvo snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama, dodaje se u saopštenju.

Video: Satelitski snimak uništavanja Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok