U selu Dren policija obezbeđuje radove na uzurpiranom zemljištu, oglasio se direktor kancelarije za KiM

Čim su saznali da su pomenuti radovi započeti, predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste otišli su na lice mesta

  • 1

Na putu koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci Vlade Kosova izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta, od jutros se radi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije, prenosi kosovo-online.com

Posao u selu Dren nadgledaju pripadnici kosovske policije.

Čim su saznali da su pomenuti radovi započeti, predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste otišli su na lice mesta. Todiću su radnici potvrdili da krče put do samog vrha gde je planirano da se grade nove policijske baze.

Nakon proširenja planiraju da taj put asfaltiraju.

Vlada Kosova donela je 16. januara odluku o eksproprijaciji zemljišta u Drenu i Lešku.

Tim povodom meštani su se pre nekoliko dana sastali sa čelnicima Srpske liste da razgovaraju o ovom problemu i tada je dogovoreno da će se angažovati pravni tim u cilju zaštite interesa oštećenih građana.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se ovim povodom i njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Aljbin Кurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji.

U zaseoku Zaselje, jutros su Кurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno.

O ovoj novoj uzurpaciji srpske zemlje na severu Кosova i Metohije jutros sam direktno obavestio i sve međunarodne predstavnike, kao i lično posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka.

Izneo sam jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Кurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze.

Odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština je donela sa jasnom namerom Кurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu."

Video: Specijalci ROSU s oklopnim vozilom upali u vrtić u Leposaviću: Snimak kako kosovska policija odlazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    1. februar 2023 | 15:23

    ti sve znaš iz beograda daj ne mlati dase narod ne sprda sa tobom više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA