• 15

Mučenom psu Dori amputirana i 3. šapa: Labradorka dobila kolica, ne gasi se nada usvojiteljke da će prohodati

Keruša čipovana na vlasnicu veterinarske ambulante

  • 15

Kad Doru vide, reakcije klijenata doktorke veterinarske medicine Mirjane Dubovečak, vlasnice Veterinarske ambulante iz Rumenke, potpuno su identične, svi plaču. Da suze ne mogu da zadrže, potvrđuje Dorina vlasnica i spasiteljka.

"Ljudi o čijim ljubimcima brinem veliki su ljubitelji životinja. Svi su izrazili želju da vide Doru, a niko od njih nije mogao da zadrži suze. Prvu šapicu amputirali smo joj prošlog ponedeljka, a još dve četiri dana kasnije. Čekali smo do petka, ali je bilo evidento da drugog rešenja nema.

Stigla su i kolica. Međutim, to je privremeno rešenje. Uverena sam da će Dora ponovo moći da hoda. Uslov je da dve trećine nogu budu očuvane. Idealno rešenje biće da hoda pomoću proteza. Tome se nadamo i stremimo. Rane lepo zarastaju, pa najverovatnije neće biti potrebe za novim hiruškim zahvatima",  kaže dr Dubovečak piše Gradski.

Nakon što je zlostavljena i unakažena ženka labradora pronađena na periferiji Kikinde, njeno utočište, ima tome desetak dana, postala je ova veterinarska ambulanta. Dorina vlasnica potvrđuje da svakodnevnu stižu paketi. Vest o napaćenoj ženski labradora brzo se pronela Srbijom i Evropom.

"Baš su dan ranije paketi stigli iz Dorine Kikinde. Pomoć stiže iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova. Jedna žena iz Nemačke je uplatila novac kako bi paket hrane stigao iz Niša. Doru sam čipovala na sebe", kaže dr Dubovečak.

Ponavlja da se ovim poslom bavi petnaest godina, ali da nikad ranije nije videla ništa slično. Ostaje pri stavu da je devijanta osoba na ovako zverski način zlostavljala psa. Nada se da će istražni organi pronaći osobu koja ju je mučila.

Video: Edukacija i odgovorni vlasnici ključ za sprečavanje tragedija koje uzrokuju psi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok