≫ 

Maksimoviće pre 55 godina zadesila identična tragedija: Deda umrle braće i njegov brat nastradali istog dana

Pripremajući sahranu braće Maksimović, Lipnički Šor se seća tragedije koja je već zadesila ovu porodicu

  • 3
Milan i Milisav Maksimović Foto: Privatna arhiva

Tragedija u familiji Maksimović, u Lipničkom Šoru kod Loznice, u kojoj su dve "glave porodice", braća Milan (47) i Milisav (49), minule subote umrli jedan za drugim, prvi u Sloveniji, a drugi iza porodične kuće, okupila je mnoge njihove srodnike.

Komšije i prijatelji zajedno tuguju. Od bližnjih ove unesrećene porodice saznalo se za još jednu veliku tragediju koja ih je zavila u crno pre ravno 55 godina: baš istog datuma kada je po saznanju o smrti brata u Sloveniji izdahnuo i Milisav, poginuli su kod Šapca njihov deda, njegov brat i još jedan meštanin, piše InfoLo.

Tragedija istog datuma 55 godina ranije desila se kada su se preci zapregom vraćali sa vašara iz Rume, i na pruzi kod starog Železničkog mosta, udario ih je voz. Sva trojica su na mestu ostala mrtva.

Posle te, smatraju ovdašnji hroničari, tragedija koja se dogodila u nedelju, prva je tako strašna u selu, ali i okolini, posle pet i po decenija. Preci braće su nastradali u nesreći, a Milan i Milisav su preminuli. Milisav od tuge za bratom, koju nije mogao a podnese, a tako nekako je nagoveštavao u razgovoru sa ujakom kad mu je javio da nema više njihovog Milana.

U Sloveniji je, piše loznički medij, juče obavljena obdukcija Milanovog tela. Nesreća je došla "kao grom iz vedra neba", pa ljudi bliski porodicama braće Maksimović, iza kojih su ostale dve supruge, majka Milanka i petoro dece, sakupljaju novac za plaćanje pogrebnih usluga u Sloveniji i prevoza do kuće. I, zaista, mnogi su spremni da pomognu.

"Kako ne bismo pomogli, kad su oni pomagali svima, kao dobre komšije, rođaci, prijatelji ili samo poznanici ", kaže Zoran M. iz Loznice, tek što je izjavio saučešće i dao prilog.

"Imali su velika, humana srca kao i njihova majka, pokojni otac, stric Kosta, koji je sirotinji uvek davao hleb džabe. Milisav, koji je imao pečenjaru, i sam je povremeno radio kod strica i bio veoma omiljen i kao čovek i kao pekar", kažu u selu.

Dve muške glave, dve "glave porodice" zauvek su otišle. Sa tom činjenicom, još u šoku, ne mogu da se pomire, ne samo njihovi najbliži, već ni komšije, srodnici, prijatelji, poznanici…

Video: Jeziva tragedija u Mladenovcu: Lazar menjao plinsku bocu pa goreo u buktinji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA