S jedne strane Lim pretrpan smećem, a s druge prelepa Ratajska reka: Važi za najčistiju u prijepoljskom kraju

Naselja kroz koja protiče reka Ratajska nadaleko su čuvena po poljoprivrednoj proizvodnji, vrednim i čestitim domaćinima

  • 0
Reka Lim, Priboj, đubre, smeće, Ratajska reka Foto: Tanjug/AP, RINA

Na jednoj od najčistijih u prijepoljskom kraju, reci Ratajskoj, subotička firma planira izgradnju minihidrocentrale. U Opštinskoj upravi u toku je javni uvid o proceni uticaja na životnu sredinu za ovaj projekat, a zainteresovani građani uvid u podatke i dokumentaciju mogu izvršiti radnim danima od 10 do 14 časova u prostorijama Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalno-stambene i imovinsko-pravne poslove u kancelariji br. 23.

"Naselja kroz koja protiče reka Ratajska nadaleko su čuvena po poljoprivrednoj proizvodnji, vrednim i čestitim domaćinima, koji u letnjim mesecima kako bi spasili useve od suše i tako prehranili svoje porodice, vodu iz reke koriste za zalivanje. Mi nećemo dozvoliti izgradnju te minihidrocentrale, plašimo se da bi stavljanje cevi u reku ugrozilo naš opstanak", kažu za RINU meštani sela Skokuće.

Budući da nema zagađivača u svom gornjem toku, Ratajska slovi za jednu od najčistijih rečica u prijepoljskom kraju. Pijaćom vodom iz ove reke napaja se više od 200 domaćinstava.

Izgradnja minihidrocentrale planirana je na katastarskim parcelama 1, 286, 286/2 i 1832 KO Skokuće i 1652 KO Karoševina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA