Preslatka Draga (9) dva puta je odsekla svoju lepu kosu i donira je za perike deci bolesnoj od raka

Pokazala mi je dužinu koju želi da skrati, a tada sam joj rekla da možemo da sačuvamo tu kosu, ili da je doniramo za izradu perika deci koja boluju od raka

  • 0
Draga Foto: Privatna arhiva

Kancer, teška i opaka bolest, nažalost, sve više pogađa i mališane. A koliko je veliko dečje srce i ljubav prema drugima, pokazala je mala Draga (9) iz Pirota.

Draga je godinama gajila svoju prelepu kosu, jednom je zatražila da je skrati, a potom se odlučila na najhumaniji korak.

- Draga je do svoje šeste godine gajila kosu, nije je šišala do tog momenta. Tada je odlučila da se po prvi put ošiša, i ta kosa, duga oko 30 cm je upletena u pletenicu - počinje za Telegraf.rs Dragina mama Miljana.

Samo dva šišanja, i ogromna donacija onima kojima je najpotrebnije.

- Sada joj je ponovo duga kosa, i opet je želela da se ošiša. Pokazala mi je dužinu koju želi da skrati, a tada sam joj rekla da možemo da sačuvamo tu kosu, ili da je doniramo za izradu perika deci koja boluju od raka. Inače, pre nekoliko dana smo pričale o raku, jer njena baka ima rak. Tada sam pokušala na dečijem nivou da joj predstavim šta je to i kakva je to bolest. Ona me je tada pitala da li i deca oboljevaju, ja sam joj rekla da i objasnila joj sve - priča nam Miljana.

"Najlepše je kad deliš"

- Pored sve priče i dogovora, ona je imala tu želju da svoju kosu donira. Prihvatila je to bez razmišljanja, ja mislim da bi sva deca prihvatila to. Nekako, bitno je kako decu usmeravamo. Inače jako bitno, jeste da je ona prva kika koju smo isekle takođe planirana za donaciju - priča nam mama ove predivne devojčice, i otkriva nam koja je Dragina rečenica: "najlepše je kad deliš", koliku težinu nose ove reči, znaju samo ljudi velikog srca kao što je ovo dete.

Draga je isekla kosu, spremila je za donaciju, ali ima jednu želju.

- Volela bih da kosa ode NURDOR-u jer sam sigurna da će oni uraditi ono najbolje, i da će kosa doći na pravu adresu. Samo želim da se Dragina želja ispuni - završava za Telegraf.rs Miljana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA