≫ 

"Neće ni Bog svakog, sada te ništa ne boli": Prijatelji se opraštaju od preminulog Nebojše iz Užica

Bilo je onih koji su želeli da mu pomognu u nadi da će ozdraviti, ali su i sami zatečeni vešću o njegovoj smrti.

  • 2
Nebojša Božić Printskrin: TV 5 Užice, npssrbije

Nebojša Božić  iz Užica, čija je sudbina sredinom januara meseca potresla Srbiju, nažalost, izgubio je bitku sa opakom bolešću. Brojni sugrađani potrešeni njegovom sudbinom, ali i sudbinom njegove porodice izjavljivali su saučešća i reči tuge za ovog mladića.

Bilo je onih koji su želeli da mu pomognu u nadi da će ozdraviti, ali su i sami zatečeni vešću o njegovoj smrti...

- Baš bezveze! Juče se nešto dogovarah sa drugaricom oko humanitarne berze za vikend i nadali smo se da će preživeti. Neka mu je laka zemlja - napisao je jedan korisnik.

- Tužna, pretužna vest. Našem mladom sugrađaninu Nebojši Božiću posle velike borbe sa bolešću, prestalo je da kuca hrabro i plemenito srce. Užičani su pokazali još jednom humanost oko skupljanja pomoći za lečenje, ali Neba nije izdržao. Večna ti slava, neka te anđeli čuvaju. Porodici iskreno saučešće - piše u objavi na Fejsbuk stranici "Užice oglasna tabla".

U komentarima ispod objave ređale su se emotivne poruke njegovih prijatelja i sugrađana.

- Velika tuga i tragedija, saučešće i podrška roditeljima - napisala je jedna devojka.

- Strašno, danas je bio dobro, u sobi do moje...Strašno, neka ga anđeli čuvaju, sada ga ništa ne boli...- takođe je glasio još jedan komntar.

- Manekenu, druže, brate, kolega, samo da znaš jedno, neće ni Bog svakoga. Počivaj u miru i znaj da te nikada nećemo zaboraviti", napisao je njegov utučeni prijatelj.

Podsetimo, ovaj Užičanin, postao je neprepoznatljiv zbog bolesti, od 2020. godine već je imao dve operacije, ali značajnijih rezultata nije bilo. Zbog toga, bilo je potrebno da ide u Grčku na operaciju gama nožem, koji ciljano gađa delove tumora.

Nebojša je vodio svoju životnu bitku od 2020. godine, od kada je bio na bolovanju. Dijagnostikovan mu je karcinom debelog creva nakon čega je dva puta operisan. Bolest se proširila i metastazirala na jetri.

Često pacijenti veoma dugo trpe simptome, pre nego što prvi put dođu na pregled. Svest o raku debelog creva još nije u Srbiji na zadovoljavajućem nivou, kod jedne četvrtine pacijenata bolest se kasno otkrije, ali ipak ima napretka u lečenju.

Video: Mala Maša je pravi borac: Bolest joj se vratila, a ona igrala kolo sa stalkom za infuziju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daa

    3. februar 2023 | 23:53

    Tuga 😭💔😭.

  • Ja

    4. februar 2023 | 07:02

    Puna je Srbija bolesnih a posebno umirijucih usled pogresnih dijagnoza i traljavog lecenja bahatih i podkupljivih lekara. Zao mi je ovog momka i svih koji su u milosti (nemilosti) zdravstva, zao mi je svih bolesnih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA