Upozorenje meteorologa za Srbiju: Danas vetar orkanske jačine

U Beogradu će duvati jak i olujni severozapadni vetar sa udarima oko 17 metara u sekundi, koji će sredinom dana biti i kratkotrajno jači

  • 0
Kiša Beograd Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u Srbiji biti vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom sa udarima od 17 do 24 metara u sekundi, ponegde i sa udarima orkanske jačine, odnosno preko 24 metra u sekundi.

U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U Beogradu će duvati jak i olujni severozapadni vetar sa udarima oko 17 metara u sekundi, koji će sredinom dana biti i kratkotrajno jači.

U planinskim predelima vejavica, mećava i stvaranje snežnih nanosa.

Meteo alarm, RHMZ Printskrin:hidmet.gov.rs

Danas oblačno, vetrovito i hladnije, u nižim predelima mestimično kiša, susnežica i sneg, na planinama sneg. U predelima južnije od Save i Dunava u toku dana se očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm, a na planinama značajnije povećanje postojećeg za novih 10 do 20 cm. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, kratkotrajno sa udarima orkanske jačine, pa se na planinama očekuju vejavica, mećava i snežni nanosi.

Na području Beograda oblačno i vetrovito s kišom, u višim i južim perifernim delovima grada sa susnežicom i snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Upozorenje RHMZ Printskrin:hidmet.gov.rs

U nedelju i ponedeljak (05 - 06.02.) sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima uz dalje, ali manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Sledeće sedmice uglavnom suvo i hladno

Sledeće sedmice u nizijama jutarnja temperatura od -10 do -4 °S, na planinama lokalno i do -20 °S. Maksimalna temperatura do utorka u većini mesta oko ili malo ispod 0 °C, a od srede u manjem porastu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA