"Dva lica, jedan život" Predstavljena izložba u Vranju o ljudima koji su pobedili kancer

Postavku fotografija za ovu izložbu uredio je Čedomir Cvetković

  • 0
Izložba o ljudima koji su pobedili kancer Foto: Privatna arhiva

Izložba fotografija "Dva lica, jedan život", koja pokazuje proces lečenja od karcinoma, otvorena je u Galeriji pozorišta, u organizaciji Društva onkoloških pacijenata u Vranju.

Na otvaranju, organizovanom povodom 4. februara, Svetskog dana borbe protiv raka, izloženo je 15 fotografija ljudi, koje oličavaju deo vizuelnih posledica po ljudski izgled tokom borbe sa karcinomom.

Pored svojih fotografija stali su ljudi koji su svoj prethodni period lečenja podelili sa publikom.

Namera priređivača izložbe je da se ukaže na značaj prevencije i ranog otkrivanja karcinoma, koji su preduslov za uspešno izlečenje.

Slađana Janković, jedna od pacijentkinja izlečena od raka dojke, rekla je na otvaranju da je njena priča počela 2018, kada joj je na rutinskom pregledu otkriven karcinom.

- Sada iz ove perspektive mogu da kažem da su preventivni pregledi od izuzetne važnosti za blagovremeno otkrivanje mnogih oboljenja. Sada sam zdrava upravo zahvaljujući tome - rekla je Jankovićeva.

Postavku fotografija za ovu izložbu uredio je Čedomir Cvetković. Njome se šalje poruka da se karcinom pobeđuje. Organizatori su saopštili da je partner u realizaciji projekta preduzeće Beocompass u Beogradu.

Društvo onkoloških pacijenata u Vranju, osnovano je pre 19 godina, a obnovilo je svoj rad i aktivnosti pre godinu dana. Njihova misija je pomaganje obolelima i porodicama, ali i preventivno delovanje.

Video: Počinje skrining program za rano otkrivanje raka pluća u Beogradu

(Telegraf.rs/S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA