≫ 

Mašine čiste puteve do groblja, pomaže se đacima i pacijentima na dijalizi: Ivanjica i Dragačevo pod snegom

"Količina snega nije napravila toliki problem, koliko je to učinio vetar" kaže predsednik opštine Ivanjica

  • 0
Ivanjica i Dragačevo pod snegom Foto: RINA

Preko pola metra novog snega palo je tokom protekla 24 sata na teritoriji ivanjičke opštine. Osim deonice preko Golije koja je potpuno neprohodna, odsečeni su i pojedini nekategorisani seoski putni pravci. Teška mehanizacija na teren je poslata po prioritetima.

- Mašine smo hitno poslali u sela u kojima se danas obavljaju sahrane. Zatim, tamo gde ima đaka koji idu u školu i pacijenata koji primaju dijalizu. Količina snega nije napravila toliki problem, koliko je to učinio vetar. Na pojedinim mestima nanosi dostižu visinu i do dva metra. Pomažemo meštanima kojima je to potrebno, a čim vremenske prilike dozvole biće pročišćeni svi putevi. Za sada nije bilo potrebe da intervenišemo motornim sankama - izjavio je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Stabilizuje se situacija sa elektrosnabdevanjem u Dragačevu

Sneg je tokom noći padao na teritoriji čitavog Dragačeva, u nižim predelima ga ima oko 10, a u višim oko 30 centimetara. Svi putevi prvog reda su pročišćeni, trenutno se radi na čišćenju opštinskih puteva drugog reda.

- Mesne zajednice čiste nekategorisane putne pravce uz pomoć goriva koje su dobili od opštine. Snabdevanje vodom je uredno kao i grejanje. Što se struje tiče, jedino je dalekovod ka Dljinu iskočio iz napajanja i ima nekoliko problema u Vranjici na niskom naponu, ekipe su na terenu i očekuje se uskoro uključenje - izjavio je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Video: Sela na Besnoj Kobili zavejana: Smetovi dostižu visinu preko dva metra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA