Vreme čitanja: oko 1 min.

Učitelj Marko, tri đaka u klupi i to je cela škola: "Naložim im vatru, vozim do škole - mi smo porodica"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Volim da pomažem ljudima. Meštanima je porodavnica udaljena nekih 17 kilometara, ja im kupujem hranu i donosim

  • 36
Marko Čikorić

Foto: Privatna arhiva

Osnovna škola "Svetisav Mirković Nenad" kod Male Plane nadomak Prokuplja ima jednog od najdivnijih učitelja. Mladi Marko Čikorić (32) svakodnevno svoje učenike vozi do škole, donosi im hranu, pa i pušta crtane filmove kad dođe vreme pauzi.

Sa učenicima se zajedno probija i kroz smetove, a nekada sankama stižu do škole.

- Već osam godina radim u školi. Imam tri učenika i mnogo ih volim - napominje nam Marko na početku razgovora. Kako i sam kaže, oni su svi zajedno jedna porodica.

- Vozim ih svakodnevno u školu, jer ja prolazim kroz selo i zgodno je i meni i njima da ih povezem. Kada dođemo do škole, prvo naložim vatru, a dok ja sve pripremam, njima pustim neki crtani film - kaže učitelj.

Svaki dan, njihova je nova, zajednička avantura koja se ne zaboravlja.

- Svakodnevno smo zajedno, pre škole gledamo crtani, pa malo učimo, a onda gledamo neke dečje emisije. Kada je lepo vreme, prošetamo svi zajedno po selu i uživamo u našoj prelepoj prirodi - priča nam omiljeni učitelj.

Marko je i volonter Crvenog krsta, a meštani ga obožavaju.

- Volim da pomažem ljudima. Svima njima je prodavnica udaljena nekih 17 kilometara, pa im kupujem hranu i donosim, svi smo jako dobri. Oni su zadovoljni, kako deca, tako i roditelji, pomažemo se i srećni smo.

Svoju karijeru započeo je u ovoj školi, to mu je ujedno i prvi posao. Kako kaže, sada ne bi ni imao srca da ode i ostavi svoje đake.

- Mi smo dosta napredovali, imamo razne donacije od grada, od privatnih preduzeća, deca dobijaju paketiće, dobili smo račiunar od žene čiji je otac pohađao ovu školu. Znate kako, ja ovde radim i jako mi je lepo, prvi mi je posao i srećan sam, ne bih imao srca da ih ostavim, a sa bivšim generacijama sam u kontaktu - priča Marko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gedža

    6. februar 2023 | 21:14

    Znaju li oni lezilebovići u ministarstvu prosvete za ovaj primer ,verujem da ima još ovakvih učitelja samo se za njih nezna,neka se jave da Srbija sazna kakve LJUDINE UČITELJE ima..!!!!!!!!!

  • Gogi-11

    6. februar 2023 | 23:46

    Ovo su price koje treba da prenosite a ne da pisete o majmunskim kricima sa stadiona tuce huligana koji sebe nazivaju navijacima, zadrugama,parovima starletama.... bravao za ucitelja👍

  • Gagisa

    6. februar 2023 | 20:54

    Svaka cast 👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA