Vreme čitanja: oko 1 min.

Na njih su svi zaboravili: Radnici Elektrodistribucije rizikovali živote da pomognu u mestima okovanim snegom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pojedinim delovima naše zemlje, smetovi su dostizali visinu i do dva metra

  • 4
Elektrodistribucija Srbije Foto: Privatna arhiva

Snažno nevreme koje je tokom noći između subote i nedelje pogodilo našu zemlju, napravilo je velike probleme meštanima širom Srbije, a pojedine deonice puteva bile su u potpunosti neprohodne.

Velike količine snega koje su pale, dovele su do kolapsa u centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, a zbog snažne mećave pokidani su provodnici na dalekovodima, zbog čega je u nedelju u jutarnjim časovima bez struje bilo skoro 25.000 korisnika.

Elektromonteri Elektrodistribucije Srbije, tokom celog dana, u izuzetno teškim vremenskim uslovima, borili su se da svaki građanin u pogođenim područjima što pre dobije električnu energiju.

Ogromnim zalaganjem, uspeli su da već u večernjim satima broj kvarova svedu na minimum i praktično saniraju posledice velike vremenske nepogode.

Minitarstvo unutrašnjih poslova i JP "Putevi Srbije" apelovali su na građane da pažljivo voze zbog snega i leda na putevima, kao i da narednim danima koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Podsetimo, u pojedinim delovima naše zemlje, smetovi su dostizali visinu i do dva metra, a iz sela širom Srbije pristizale su fotografije apokaliptičnih scena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    6. februar 2023 | 15:35

    To su naši junaci, živi bili i hvala za sve.

  • Veteran

    6. februar 2023 | 16:03

    Baš se namucise mukice, a kad uzmu 1000€ za priključak struje, pa onom ko priključuje plus reket za ruke onda slatko, more terao bih vas uz banderu koje plate imate za ništa, najveći reketasi u Državi..

  • Svaka cast

    6. februar 2023 | 16:06

    Ima I tezih poslova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA