Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova dva grada u Srbiji i dalje su zavejana: Na snazi i vanredna situacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

I dalje su zavejani pojedini mahalski putevi u opštini Trgovište

  • 0
trgovište, vanredna situacija, sneg Printskrin: RTS

U Pčinjskom okrugu je u opštini Trgovište i na delu teritorije Bosilegrada, od juče, zbog snega, proglašena vanredna situacija.

Ne rade škole u izdvojenim odeljenjima u planinskim predelima Trgovišta. Na raščišćavanju snega angažovana je sva raspoloživa mehanizacija.

I dalje su zavejani pojedini mahalski putevi u opštini Trgovište, angažovana je sva raspoloživa mahanizacija, javlja dopisnik RTS-a. Ne rade škole u izdvojenim odeljenjima u planinskim predelima Trgovišta.

- Pripremamo i drva za ogrev za najugroženije koji nisu mogli da se snabdu. Data je naredba preduzećima da sve raspoložive kapacitete upute na sve moguće putne pravce, a onamo gde je najneophodnije, normalizacija ka ambulantama i školama i sve ostalo ide po prioritetima - kaže Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište.

U ivanjičkom kraju, na Goliji, do udaljenih domaćinstava, u kojima nema ugroženih ljudi, može se samo motornim sankama. Starijima i bolesnima dopremaju se hrana i lekovi. Glavne saobraćajnice su prohodne.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA