Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji dece stradale u saobraćaju traže hitnu izmenu zakona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji su pokrenuli peticiju koju je potpisalo više od 14.000 građana Srbije

  • 2
Nikolina Janković Foto: Marko Jovanović

Nakon četvrtog po redu protestnog skupa održanog u Kragujevcu, kod pešačkog prelaza gde je 7. decembra prošle godine stradala devojčica Nikolina Janković, roditelji smrtno stradale dece na pešačkim prelazima širom Srbije udružili su se i dogovorili da pokrenu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i Krivičnog zakonika.

Kako navode u saopštenju, pošto je peticiju potpisalo preko 14.000 građana Srbije, odlučili su da lično upoznaju predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića, ministarku pravde Maju Popović, ministarku za brigu o porodici Dariju Kisić i ministra saobraćaja Gorana Vesića sa gorućim problemima i sve većom uznemirenošću građana.

"Zvanično smo zatražili prijem kod navedenih državnih funkcionera u Skupštini Republike Srbije i u Vladi Republike Srbije, kako bi svojim javnim angažmanom za konkretnu izmenu određenih članova zakona, precizno navedenih u zahtevu, spasili od sigurne smrti i teških telesnih povreda decu na pešačkim prelazima", ističu u saopštenju, prenosi RTS.

Video: Ubio je naše dete, a dobio samo nanogicu: Roditelji nastradale Nikoline očajni zbog pravosuđa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    8. februar 2023 | 09:22

    Treba kažnjavati, ali treba nešto popraviti. Mnogo puta nisam ni primetio zebru, ne poznajem tu ulicu, slabo vidljivo, kiša, znak sakriven krošnjom... U Banjaluci su postavili led rasvjetu, jako belo svetlo osvetljava samo pešački prelaz i više nema na tim mestima stradanja pešaka...čim prilaziš vidiš da je pešački prelaz i vidi se dali ima pešaka...

  • Ogi

    8. februar 2023 | 09:02

    Trebalo je hitno doneti odluku , kod nas sve kasni .Zalosno toliko izgubljnih zivota a kazne smesne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA