≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi imaju priliku da osete ponos i nose bordo beretku: Vučević posetio 63. padobransku brigadu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osvrćući se daleko u prošlost, Vučević je podsetio da je ta jedinica primala je i nosila borbe širom nekadašnje države i da zbog toga njeni članovi nikada ne smeju biti zaboravljeni

  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, posetio je 63. padobransku brigadu u Nišu. Tokom boravka razgovarao je o problemima i izazovima sa kojima se brigada susreće, ali i o rešenjima da bi budući treninzi bili još uspešniji.

"Vojska Srbije je snažna, obučena i sposobna da brani sve njene građane i našu državu. Uverio sam se u to da 63. padobranska brigada, koja sledeće godine puni osam decenija postojanja, s pravom nosi oreol slavne, junačke i odlikovane brigade", naveo je Vučević na svom zvaničnom Instagram profilu.

Ministar je dodao da ga posebno raduje činjenica da "u brigadi svi rade i sa vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka, mladi imaju priliku da osete ponos kako je biti pripadnik 63. padobranske brigade, nositi bordo beretku, biti deo te velike slavne porodice, jer 63. padobranska neguje taj kult, ne samo obične jedinice, nego mnogo više od toga."

"Odlikovane i uspesima i pobedama u bitkama i borbama, ali i zavetovane pripadnicima koji su položili svoje živote na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Govorim ne samo na prostoru Кosova i Metohije, nego na prostoru cele Jugoslavije, jer ova jedinica primala je i nosila borbe širom nekadašnje države i ne smeju nikada ti ljudi biti zaboravljeni, red ih je spominjati", napisao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA