Vreme čitanja: oko 1 min.

Saradnja Službenog glasnika i Univerziteta u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladan Đokić, i prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dejan Filipović, posetili su Službeni glasnik, gde su na sastanku sa v.d. direktorom Službenog glasnika Mladenom Šarčevićem razgovarali o brojnim temama od ključnog značaja za buduće poslovanje ovog javnog preduzeća

  • 0
Službeni glasnik i Univerzitet u Beogradu Foto: Promo

Pre svega, sagovornici su najavili formiranje novog sektora u okviru Glasnika, koji će nastati spajanjem sa Zavodom za udžbenike. Kako je istakao Šarčević, ovaj proces će trajati nekoliko meseci, s krajnjim ciljem da se formira podsektor Izdavaštvo u visokom obrazovanju, s akcentom na izdavanju većeg broja univerzitetskih udžbenika.

-Ovo je nova prilika da se Službeni glasnik pozicionira kao najbitniji izdavač udžbenika za visoko obrazovanje u Srbiji. Budući da je Univerzitet u Beogradu najveća takva institucija u Srbiji, sa preko 105.000 studenata, veoma je važno da su prepoznali potencijal jednog državnog izdavača i priliku za dugotrajnu i sveobuhvatnu saradnju - izjavio je Šarčević.

Razmotrena je i ideja o eventualnom otvaranju specijalizovane knjižare koja će istovremeno služiti i kao čitaonica i internet-kafe, i biti namenjena svim profesorima Univerziteta u Beogradu i njihovim studentima.

Na kraju sastanka je zaključeno da su neophodne zajedničke promotivne aktivnosti s ciljem daljeg negovanja kulture.

-Radujemo se budućoj saradnji sa Službenim glasnikom, pri čemu se naročito izdvaja i naš poduhvat da povodom obeležavanja 215 godina postojanja Univerziteta u Beogradu objavimo do sada najobimniju monografiju o ovoj instituciji, u čemu će Službeni glasnik imati velike zasluge. Takođe nas očekuje i saradnja u proceduri izrade udžbenika, radi njihovog što boljeg unapređenja u skladu s fakultetskim programima - izjavio je dr Đokić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA