Vreme čitanja: oko 3 min.

"Svuda se čulo zapomaganje i alarmi": Miloš i Jovana otkrili ljubav u crvenoj zoni, spojila ih borba s koronom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iako 2020. godinu svi pamte po praznim ulicama, maskama i ograničenjima, Jovana i Miloš pamtiće po najlepšim trenucima

  • 2
Miloš I Jovana Anđelković Foto: Privatna arhiva

Početak 2020. godine celom svetu doneo je promene kojima se niko nije nadao. Prazne ulice, prepune bolnice, smrt i strepnju. U roku od samo nekoliko nedelja, život je stao, a lekari su vodili najteže bitke za još jedan udah i nadu da će pacijenti teško oboleli od korona virusa dočekati novo jutro.

Upravo u ovakvim uslovima dvoje mladih lekara, Miloš Anđelković i Jovana Blagojević iz Niša koji su tek započeli svoju karijeru pronašli su ljubav i veru u lepšu budućnost. Iako su dani bili obavijeni strepnjom, dvoje mladih Nišlija od početka rada u crvenoj zoni držali su se zajedno, a jedan od najtežih perioda u novijoj istoriji iznedrio je trenutke koje će prepričavati deci i unucima.

Kako priča Miloš za Telegraf.rs, Jovanu je upoznao 11. aprila 2020. godine, kada je pristigla u njegovu ekipu. S obzirom na to da je bio malo stariji radnik, dodeljen joj je kao mentor, a čim ju je prvi put ugledao, znao je da će vremenom postati sve bliži.

- Imao sam zadatak da je naučim svemu što znam. Odmah mi je zapala za oko, ali ona to na početku nije primećivala. Kako su dani odmicali, tako smo se i mi više zbližavali i u celoj onoj paranoji, u jeku pandemije rodila se ljubav između nas. Za manje od mesec dana stupili smo u vezu - priča nam on.

Iako su bili vrlo mladi, Jovana i Miloš bili su primorani da se upoznaju sa najstrašnijom stranom života, međutim kako navode, imali su jedno drugo, te im je cela situacija mnogo lakše pala.

- Vreme provedeno u crvenoj zoni je nesto sto ćemo pamtiti celog života. To je period koji nije obeležio samo naše živote, nego i živote naših kolega. Na sve strane se čulo zapomaganje pacijenata, alarmiranje mašina, gde god da pogledaš vidiš samo uplašena lica koja se bore za život. U svemu tome, bilo je potrebno ostati psihički jak i pozitivan, kako zbog pacijenata tako i zbog nas samih. Srećom, mi smo imali jedno drugo, pa smo lakše podnosili sav taj teret - kaže mladi lekar.

Veliku podršku pružale su im i kolege, kako nam pričaju svima je njihova ljubav bila slatka i simpatična i u Jovani i Milošu donekle su svi pronašli izlaz i uspeli da vide nešto lepo. Nadređeni su im izlazili u susret, stalno su bili u istoj ekipi i nikada ih nisu razdvajali, na čemu im je ovaj mladi par neizmerno zahvalan. Kako navode, rad u istom timu nije uticao negativno na njihov performans, štaviše, učinio ga je još boljim.

Od 2021. Jovana i Miloš žive zajedno, a godinu dana kasnije krunisali su svoju ljubav. Danas im je plan samo da uživaju u životu, a pandemija korona virusa naučila ih je važnoj životnoj lekciji.

- Imali smo "probni period" u Kruševcu dok smo bili. Tamo smo živeli i radili 6 meseci zajedno. 14. decembra 2020. sam je zaprosio, a 29.04.2022. smo pravili svadbu. Pre 4 meseca smo dobili i bebu, devojčicu Višnju. Tako da sada tata radi, a mama i beba se čuvaju i čekaju tatu da dođe s posla. Oboje radimo na Klinici za anesteziju u Nišu. Iz cele priče o koroni, iz borbe sa njom, naučili smo da ljudi treba da se vole, da praštaju, pomažu jedni drugima, da se trude da svaki dan žive punim plućima, jer nikad ne znamo šta nosi dan a šta noć - kaže nam Miloš.

Za sada imaju samo jedan plan - da prošire porodicu, budu srećni, da im svaki dan bude ispunjen ljubavlju i žive bajku, jer kako kažu, snovi su im već postali java.

Video: Godina borbe za živote u crvenoj zoni VMC Karaburma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MedTeh

    9. februar 2023 | 22:56

    Lepa ljubavna prica i treba da se pise o ovome. A da li znate da ima jos parova koji su radili u crvenim zonama. Pohvale sto se nije bas toliko zaboravilo na ljude koji su radili u crvenim zonama ali nemojte stati. Medicinu ne cine samo lekari. Cak ih je i najmanje

  • Sloba

    10. februar 2023 | 03:51

    Brat imao zadatak da je nauci svemu sto zna i on je naucio😂😂😂...Salu na stranu,nisam mogao da odolim ali neka ste mi zivi i zdravi i da docekate samo lepe trenutke uz jos koju bebu🙂🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA