Vreme čitanja: oko 4 min.

Filipinka moli za pomoć da izleči Čačanina Predraga, ljubav svog života: Ostavila sve da dođe u Srbiju

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ljubav za ceo život uzdrmalo je srceparajuće saznanje

  • 8
Galacija Končita i Predrag Stefanović Foto: Privatna arhiva

Filipinka Galicija Končita provela je bajkovite godine sa svojim suprugom Predragom Stefanovićem iz Čačka. Nenadani susret na Kipru doneo im je ljubav, sreću i porodicu. Međutim prošle godine za samo jedan dan snovi su im srušeni kada su saznali da Čačanin ima rak pankreasa.

Od tada njegova supruga bori se svim silama da prikupi novac za oporavak, a kako kaže za Telegraf.rs održava je samo pomisao na to da budućnost donosi život bez brige. Iako vredno radi svakoga dana kako bi izdržavala petnaestogodišnju ćerku i plaćala troškove lečenja, novca ipak fali, a pored svega juče ih je ipak obradovala lepa vest.

- Predrag je juče imao operaciju i doktori kažu da je sve dobro. Ne možemo još uvek ništa u napred da govorimo, ali se nadamo najboljem. On se trenutno nalazi u Beogradu u Kliničkom centru Srbije. Pokušavam da ga posećujem koliko god mogu, ali ne mogu svaki dan. Troškovi su veliki, pre svega prevoz od Čačka do Beograda. Moram da plaćam autobus ili gorivo, a kada stignem u Beograd svaki put moram da platim i taksi, a da ne spominjem lekove koji su mnogo skupi. Nažalost ja sa platom iz restorana to ne mogu da izdržim - navodi tužna Končita.

Kako nam je ispričala, dan kada je saznala da njen životni saputnik boluje od zloćudnog kancera nikada neće zaboraviti. U tom momentu sve je stalo, a Filipinka se osećala kao da je sama u mračnoj prostoriji, ne znajući šta treba da učini. Emocije su se pomešale, a bol nije mogla biti veća.

- Mnogo je bilo teško. Nisam znala da li da vrištim, plačem ili da se gušim. Ne mogu rečima da opišem taj osećaj. Srce i duša su mi se stegli i samo sam razmišljala šta sledi - navodi Končita nakon dubokog uzdaha i duge pauze i dodaje da je trebalo vremena da se sabere i shvati da mora da bude jaka zbog Predraga i svoje ćerke kojima je najpotrebnija.

Predrag tada nije ni sumnjao da je situacija toliko ozbiljna. Otišao je kod doktora zbog bolova, potom je usledila magnetna rezonanca, a onda i srceparajući rezultati.

- Doktor je tada rekao da nema šanse za operaciju, pa smo se vratili u Čačak kako bi primio hemoterapiju, precizno šest ciklusa. Nažalost, nije uspeo sve da ih primi, jer su mu krvni sudovi bili problem - navodi ona i objašnjava da su nakon hemoterapije nastale dodatne komplikacije, a u telu se pojavljuje voda.

Kako nam priča tužna Filipinka, njena ćerka Angelina je informaciju o bolesti svog oca prihvatila veoma teško. Iako je prošlo neko vreme, devojčici i dalje nije lako. Besna je na život i sudbinu koji su baš njenom ocu namenili ovakvu borbu.

- Sve je toliko ludo... Ona ga takođe posećuje dva puta nedeljno. Trudim se da je šaljem na razne aktivnosti posle škole, samo da ne razmišlja o ovoj situaciji. Još uvek je mala, ali dovoljno velika da bude svesna svega i veruje da će Predrag biti tu za njen osamnaesti rođendan - priča nam majka devojčice.

Iako je operacija bila uspešna Galacija Končita i njena ćerkica još uvek nemaju proverene informacije o zdravstvenom stanju Čačanina. Znaju samo da će se lečenje nastaviti, ali gde i kako još uvek ne mogu da kažu. Kako kaže naša sagovornica lekari se bore svim snagama i čine sve što je u njihovoj moći da Predragu pomognu, ali garancija za potpuno ozdravljenje ne postoji, a još uvek ne znaju ni koliko će im novca biti potrebno za dalju borbu.

"Zbog njega sam sve napustila"

Kada je započela priču o upoznavanju sa Predragom, Končitin glas obasjao je osmeh. Kako nam je rekla, ve je počelo jedne večeri u restoranu na Kipru u kom je Čačanin radio, a Končita bila gost. Iako ga je na početku odbijala, Predrag nije odustao od svoje ljubavi na prvi pogled, a 2009. godine Galacija odlučuje da svoj stari život ostavi u prošlosti i budućnost gradi u Srbiji sa svojim izabranikom i ćerkicom.

- Sećam se, on je mene zvao nekoliko puta. Bio je toliko uporan, a ja sam odbijala pozive. Ipak, na kraju sam popustila i doživela najveću ljubav. Venčali smo se na Kipru, a posle smo živeli na Kritu. Počela sam da pričam vaš jezik, a lepši život nisam mogla ni da zamislim - kaže Filipinka za naš portal.

Sada, Galacija ima samo jednu želju. Neoklevajući, odmah je rekla: "Samo da moj Ćićko bude bolje".

Video: Andrea Mudrić je 6 godina provela u kolicima: Posle operacije uspela je da ustane iz njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    12. februar 2023 | 21:21

    Svaku sreću vam želimo🙏💝

  • SVM

    12. februar 2023 | 22:43

    Stidljivo traži pomoć i sigurna sam da to nebi ni uradila da velika muka nije pritisla. Čačani su divni ljudi a ima i dosta imućnih. Organizujte se i pomozite ovoj maloj,divnoj i skrimnoj porodici

  • lepo i zalosno

    12. februar 2023 | 22:27

    lepa je ta ljubav,zalosna je nemoc,.nadam se da cemo pokazati jos jednom srce i pomoci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA