Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogromna šteta u Priboju: Saniranje januarskih poplava koštaće blizu dva i po miliona dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lim je poplavio devet domaćinstava u naselju Luka, osam u naselju Banjski Čamac, dok su kod dva domaćinstva u mesnoj zajednici Кratovo štete su nastale izlivanjem Кratovske reke

  • 0
Priboj, Lim, Poplave Printskrin: Telegraf TV

Opštinsko veće u Priboju prihvatilo je izveštaj Кomisije za procenu štete nastale izlivanjem reke Lim i bujičnih potoka u januaru, koja za ukupno 19 domaćinstava iznosi 2.445.000,00 dinara. Lim je poplavio devet domaćinstava u naselju Luka, osam u naselju Banjski Čamac, dok su kod dva domaćinstva u mesnoj zajednici Кratovo štete su nastale izlivanjem Кratovske reke.

Luka i Banjski Čamac su već dugo vremena dve kritične tačke gde sa povećanjem vodstoja Lim plavi delove ova dva prigradska naselja. Iako to nije nadležnost lokalne samouprave, jer su u pitanju vode prvog reda kojim gazduju „Srbijavode“, Opština Priboj aktivno radi na trajnom rešavanju problema meštana ove dve sredine.

"U dogovoru sa 'Srbijavodama' krenuli smo u eksproprijaciju parcele, na kojoj nije urađena obaloutvrda, a dok se to ne završi, po predlogu 'Srbijavoda' preduzeće preventivne mere, da se na toj lokaciji, u slučaju povećanog vodostaja, spreči ponovno izlivanje reke Lim – rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

On je naglasio da je u naselju Luka možda i veći problem ali da tamo opština ima svoje zemljište.

"Mi tamo imamo pracelu u vlasništvu opštine, na kojoj, ako nije pokrenut postupak restitucije, možemo graditi zgradu sa tzv. solidarnim stanovima, gde bi zbrinuli sve ugrožene porodice iz baraka, ali i sa

klizišta u Marjanovićima", istakao je Rvović.

Pribojski većnici prihvatili su i Program Opštinskog saveta za bezbednost saobraćaja, gde je za unapređenje sobraćajne infrastrukture i preventivno-promotivne aktivnosti planirano 5 miliona i 200 hiljada dinara, a ta sredstva obezbeđuju se, shodno zakonskim propisima, iz naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe koji se učine na teritoriji Priboja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA