≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plemeniti pekari širom Srbije dele hleb i pite: Bračni par iz Zemuna pokrenuo tradiciju nakon radosne vesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Daj drugima, Bog će i tebi dati, i tako je bilo", poručuje pekar Zoran Tešić iz Lešnice

  • 2
pekara, Zemun, Milomir Mijailović Printskrin: RTS

Plemeniti pekari širom Srbije dokazuju da se dobrota deljenjem umnožava. To čine i njihove mušterije koji pomažu najugroženijima. Kada su saznali da postati roditelji, vlasnici jedne pekare u Zemunu, Višeslava i Milomir Mijailović, odlučili su svoju radost podele sa drugima. Svog Srećka čekali su 18 godina i 248 dana.

"Mi nismo imali dece dugo, ali to je bila jedna simbolična cena neka. Eto, hteli smo da se jednostavno pohvalimo da ćemo i mi jednoga dana postati roditelji i iz tih razloga smo napravili akciju - jedan dinar ivanjička krompiruša za trudnice", naveo je Milomir Mijailović.

U planu im je da pitu trudnicama poklanjaju do Srećkovog 18. rođendana.

Tradiciju darivanja hleba započeo je pre četiri decenije i vlasnik jedne pekare u Lešnici kod Loznice. Sada to rade njegovi sinovi i meštani tvrde da iz te pekare niko nije izašao gladan.

pekara, Zemun Višeslava Mijailović / Printskrin: RTS

"Daj drugima, Bog će i tebi dati, i tako je bilo, davali smo svima, u težim vremenima više. Sad je opet malo srećnije vreme, ali ima neko je gladan, a kad mu je pun stomak, on je srećan", naveo je Zoran Tešić, pekar iz Lešnice kod Loznice.

Dobrota stanuje i u Kikindi. Tamo je jedan Zrenjaninac odlučio da svaki dan ostavlja pite za one koji nemaju dovoljno novca.

"Zadovoljan sam onim što uveče vidim. Pričao sam i sa tim ljudima što uzimaju, oni su na socijalnoj pomoći. Ne znam koliko će to pomoći, ali meni znači emotivno", istakao je Željko Stanisavljev, pekar iz Kikinde.

"Puno mi znači, ja imam rak i moj unuk ima rak. Hvala lepo što uvek dobijem kad ulazim i tražim uvek je jako prijatno", navela je Katica Valent, prenosi RTS.

Osim vlasnika, često i mušterije kupe pitu više, pa je ostave za one koji nemaju dovoljno. I dobrota tako raste, što se više deli.

Video: Bili smo u pekari iz koje je ukradena kutija za pomoć bolesnoj deci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA