Vreme čitanja: oko 1 min.

Škola u Kucuri dobila krov: Olujni vetar skinuo stari, nov izgradili za 8 dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krov je za osam dana izgrađen u saradnji opštine Vrbas i Pokrajinske vlade

  • 0
Urušen krov fabrike u Vrbasu nakon velikog nevremena Foto: Ustupljene fotografije

Osnovna škola "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri dobila je nov krov, umesto starog koji je 4. februara porušio snažni olujni vetar koji je zahvatio celu Srbiju. Krov je za osam dana izgrađen u saradnji opštine Vrbas i Pokrajinske vlade. Predsednik opštine Predrag Rojević, kaže da je izuzetno zadovoljan što je krov izgrađen tako brzo i što đaci u Kucuri su se vratili na nastavu.

- Kako smo i obećali, za samo osam dana uspeli smo da izgradimo nov krov. Za samo osam dana 367 dece iz Kucure može ponovo da ide na nastavu. Radove smo izveli uz veliku podršku i razumevanje predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića. Zahvaljujući njegovoj posvećenosti, uspeli smo da obezbedimo 7 miliona dinara, i da u rekordnom roku organizujemo izvođenje radova. Na taj način smo zaštitili imovinu škole i nastavna sredstva, i obezbedimo brzo odvijanje nastave za naše školarce iz Kucure - kaže Rojević.

On ističe da opština Vrbas godinama unazad samostalno i uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade ulaže ogromna sredstva u rekonstrukciju i modernizaciju škola i vrtića u svim naseljima na teritoriji opštine Vrbas.

- Pre dve godine smo, takođe uz podršku Pokrajinske vlade investirali tri miliona dinara u rekonstrukciju toaleta u OŠ "Branko Radičević" u Ravnom Selu. Zamenjena su sva vrata, saniteraije, kompletna kanalizaciona i vodovodna instalacija, postavljene nove pločice, ugrađeni novi lavaboi i česme. Prošle godine smo uložili više od 176 miliona dinara da od temelja do krova rekonstruišemo i energetski unapredimo vrtiće "Poletarac" i "Bubica", i OŠ "Svetozar Miletić" u Vrbasu, čime smo ozbebedili uslove za kvalitetnije obrazovanje i boravak oko 1.200 dece iz opštine Vrbas, a rekonstruisali smo i toalete u gimnaziji "Žarko Zrenjanin" - kaže Rojević.

U budžetu opštine Vrbas za 2023. godinu za funkcionisanje osnovnog obrazovanja predviđeno je smo 125,2 miliona dinara. srednjeg 42, i za predškolsko vaspitanje 360 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA