Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako su se ljudi nekada oblačili i šetali: Sećanje na tradiciju na Petrovaradinskom karnevalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udruženje je izazvalo ovacije u publici podsećajući svojim stajlingon ljude u publici na stara topla vremena

  • 0
Etno futura Foto: colormediacomunications

Udruženje "Etno Futura" iz Kisača  bavi se pronalaženjem i sakupljanjem starih odevnih komada, starih stvari, predmeta, antikviteta, koji su se nekada koristili u svakodnevnom životu i njihovom promocijom organizacijom izložbi, modnih revija, panela i bazara kao i učešćem i predstavljanjem na kulturnim dogadjajima, velikim svetskim sajmovima i izložbama.

Ovo udruženje bavi se slikanjem, tkanjem, predenjem, krohmeljenjem, ali i izradom majci i drugih odevnih predmeta sa slikama Zuzane Chalupove .

Udrženje je izvođenjem i pevanjem starih slovačkih pesama, predstavila slovačke nošnje iz Kisača na Petrovaradinskom karnevalu.

Defile udruženja u kom je predsednik udruženja čuveni modni stilista i dizajner Darko Kecman, koji je na sebi nosio pan-slovensku kombinaciju, a u pratnji Ane Hrnjački, Marije Marčok i Ane Leginj iz Kisača koje su na sebi nosile stare slovačke nošnje iz 19. veka, izazvale su najveće ovacije u publici podsećajući svojim stajlingon ljude u publici na stara topla vremena. Tokom tih vremena cenile su se  moralne vrednosti, bez društvenih mreža, mobilnih telefona, genetski modifikovane hrane, kada su se rezanca pravila ručno, nedeljom išlo u crkvu, ručalo porodično zajedno, a starijem govorilo dobar dan.

- Donosivši trag tog vremena na sebi, predstavnici udruženja Etno Futura, mladi stilista i žene iz Kisača, dobili su najveće ovacije i priznanja. Ovakvi dogadjaji su dobri za našu kulturu i za naš mentalitet, treba ih što češće organizovati budući da naš narod nije navikao da uzima kulturu na dnevnom nivou - zaključuje predsednik udruženja "Etno Futura" i učesnik karnevala Darko Kecman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA