Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana uzbudljiva "Gusanijada" u Melencima: Letelo perje, "juniori" odustali, pobedili Kasper i Jedinstveni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon borbi u nekoliko kategorija, koje su vremenski različito trajale, nije bilo ni najmanje jednostavno dočekati pobedničke guskove

  • 1

I ove godine u Melencima održana je tradicionalna "Gusanijada" u organizaciji Guščarskog društva "Belo jato". Gusani Liston, Jedinstveni, Koplja i Kasper novi su šampioni ovogodišnje "Gusanijade", navodi RTV Santos.

Nakon borbi u nekoliko kategorija, koje su vremenski različito trajale nije bilo ni najmanje jednostavno dočekati pobedničke guskove.

Boda Bolozan, predsednik guščarskog udruženja "Belo jato" istakao je bilo nekoliko borbi. Prva borba za treće mesto odvijala se u kategoriji mladića i seniora.

Borba za prvo mesto u kategoriji mladića, dvogodaca i seniora, kao i revijalne borbe.

Publika, učesnici, odnosno vlasnici gusana (mladića) Jankov Igor, (seniora) Boda i Bulić Dragan (mladića za borbe za prvo mesto) Ranisavljev Iva, Jagarac Nedeljko (dvogodaca), Koso Kristijan i Nedeljko Jagarac (seniora za finale) Bolozan Boda i Milivojev Dragan sa nestrpljenjem su očekivali čiji će gusan odneti pobede u navedenim kategorijama.

Borbe juniora nije bilo, oba guska su odustala od borbe. U borbi mladića, pobedio je gusan vlasnika Jagarac Nedeljka, borba je trajala 7.50 minuta.

U borbi seniora za treće mesto pobedničko mesto odneo je gusan Bulić Dragana.

Video: Najslađa zaprega na svetu: Malog dečaka u kolicima vuče guska!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA