Vreme čitanja: oko 1 min.

Vaspitačica iz vrtića u kojem se dečak ugušio žirom biće saslušana u martu: Sumnja se na krivično delo

Vreme čitanja: oko 1 min.

OJT će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo

  • 4
Vladičin Han vrtićdete žir jelka Foto-montaža:Shutterstock, Press Ministarstvo prosvete, Pixabay

Istraga u slučaju nesreće u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je dečak progutao žir i preminuo kasnije u bolnici, još uvek traje i prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva, početkom marta bi trebalo da bude saslušana osumnjičena vaspitačica.

Zbog krivičnog dela „napuštanje nemoćnog lica“, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu, u vezi smrti dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, pokrenuće postupak protiv dežurne vaspitačice.

OJT će dalju istragu voditi u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo.

- Vaspitačica bi trebalo da bude saslušana početkom marta. Nakon postupka saslušanja osumnjičene, sledi saslušanje svedoka, pa ako budu bilo potrebno uslediće i eventualna veštačenja - kaže Dragan Nikolić, Osnovni javni tužilac.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo dalju istragu u vezi smrti dečaka vodi u tom.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, dečak D.Đ. (4) preminuo je u Nišu, nakon što je u vrtiću, pod za sada još nepoznatim okolnostima, progutao žir.

Dežurna vaspitačica je suspendovana do završetka postupka.

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    21. februar 2023 | 14:42

    Ne branim ženu,kojoj je ovo sigurno trauma i pratiće je ceo život.Ali neko ko radi u vrtiću moram da kažem da su nove osnove programa jezive,akcenat se stavlja na radu sa prirodnim materijalima i samo nešto novo izmišljaju,da bi opravdali uzimanje para za skaradni program.A to što deca nemaju da jedu u vrtiću(gde im se daje po kašika obrika),to što su grupe preko 30oro dece u malim sobama,to što rade samo dva vaspitača na veći broj dece. Pa doju roditelji i znaju da se žale zašto deca nisu izašla napolje,a imate ih preko 30 u grupi(plus decu sa posebnim potrebama koja nemaju podršku)… Lepo bi bilo da se pozabavimo i time. Naša profesija je postala užasna.

  • Hoky

    22. februar 2023 | 10:07

    Trebalo je da se igraju lego kockicama to je edukativno...

  • Caca

    22. februar 2023 | 10:06

    Pa saslušajte je u decembru 2027 godune..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA