Vreme čitanja: oko 1 min.

Vladan otišao kod bake i deke, pa našao izgubljen novčanik: "Srećna sam što sam decu naučila da budu pošteni"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Desetogodišnji dečak nije se dvoumio ni sekunde šta da čini

  • 1
devojka decko novcanik Foto: Shutterstock, Pixabay

Desetogodišnji Vladan Bajramović iz sela Kolut, ovog vikenda boravio je kod bake i deke u Somboru. Vladan je igrajući ispred zgrade ugledao pored jednog automobila novčanik. Znao je da je novčanik neko izgubio, pozvao je svoje roditelje, pokazao im novčanik i počela je avantura…

"Ja sam otvorila novčanik, videla sam sve moguće kartice i novac, izvadila sam ličnu kartu, ali na njoj nije bilo adrese, jer je kartica čipovana. Htela sam je odneti u stanicu Policije, ali tada sam videla i papir od bankovne kartice, a tamo je pisala adresa. Seli smo u auto i otišli na adresu. I vlasnica novčanika i Vladan i ja smo bili i srećni i uplašeni. Vlasnica kaže da je prvo plakala što je novčanik izgubila, a potom je ponovo plakala, ovoga puta od sreće jer joj je novčanik vraćen", kaže Vladanova majka Snežana Bajramović, prenosi rtv.rs.

Vlasnica izgubljenog novčanika je pošteno nagradila ovog malog heroja, a Vladan kaže da se ni najmanje nije dvoumio šta treba da uradi.

Vladan je inače učenik trećeg razreda Osnovne škole "Ognjen Prica" u Kolutu, a mama Snežana s ponosom kaže da je srećna što je svoju decu naučila da budu pošteni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnik BG

    21. februar 2023 | 15:42

    Bravo za mamu i divno vaspitanje koje je pruzila svojoj deci. Danas je retkost postenje. Samo pazite gospodjo da ga drustvo ne navedene na los put. Dao vam Bog da uvek imate jer ste posteni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA