≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Semafor baš na ovom mestu u Kikindi bio novogodišnja želja devojčice Marine: Dete poželelo da samo ide u školu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Interesantno je da je poželela od Deda Mraza svetlosnu signalizaciju upravo na ovom mestu kako bi mogla sama da ide u školu", rekao je gradonačelnik Kikinde

  • 0
Semafor, Kikinda Foto: Facebook/Град Кикинда

Na raskrsnici ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Mihajla Pupina u Kikindi, jednom od najfrekventnijih delova grada, postavljena je nova svetlosna signalizacija. Od sada je vozačima na raspolaganju najmoderniji pametni semafor koji ima četiri senzora koji vrše analitiku saobraćaja, odnosno detekciju vozila, što znači da će u odnosu na frekventnost, semafor menjati tokove zelenog svetla u odnosu na pravce, navodi se na gradskom sajtu Kikinde.

Završetak radova obišli su gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga, Miroslav Dučić, kao i predstavnici Saobraćajne inspekcije Grada Kikinde.

- Trudimo se da adekvatno rešimo sve bezbednosne izazova u saobraćaju na kikindskim ulicama i u našoj sredini. Uvažavamo struku, ali i građane koji nam sugerišu šta bi bilo dobro da se uradi u pogledu saobraćaja. Osim što je frekvencija saobraćaja velika, ovuda prolazi i veliki broj dece - naveo je Lukač.

- Postavljanje semafora na ovom mestu bila je i novogodišnja želja devojčice Marine. Interesantno je da je poželela od Deda Mraza svetlosnu signalizaciju upravo na ovom mestu kako bi mogla sama da ide u školu - dodao je Lukač, prenosi Gradski online.

U toku ove godine trebalo bi da bude postavljen još jedan radar na raskrsnici ulica Miloša Velikog i Sinđelićeve.

- Time povećavamo bezbednost za svaki deo grada. Zajedno sa resornim Sekretarijatom, postaviće se još jedan radar kod Osnovne škole "Jovan Popović", dok bi do kraja godine trebalo da postavimo još jedan usporivač u Nakovu u zoni škole - rekao je gradonačelnik.

Novi semafor trebalo bi u znatnoj meri da unapredi bezbednost svih učesnika u saobraćaju, pogotovo što se u samoj blizini raskrsnice nalaze vrtić i osnovna škola.

Video: Čovek svira frulu, dok čeka na semaforu: Dnevna doza lepog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA