Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktor škole u Trsteniku, gde su đaci nastavnici izmakli stolicu, podnosi ostavku? Ova sednica biće presudna

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odluka u vezi sa tim bi trebalo da bude zvanično predočena kolektivu na sednici Nastavničkog veća, koja će biti održana sutra

  • 5
Nasilje, Tehnička škola, Trstenik Foto: Nikola Anđić

Direktor Tehničke škole u Trsteniku, Milan Glidžić navodno će sutra zvanično podneti ostavku.

Odluka u vezi sa tim bi trebalo da bude zvanično predočena kolektivu na sednici Nastavničkog veća, koja će biti održana sutra. Posle te sednice, trebalo bi i da zaseda Školski odbor, koji odlučuje o eventualnoj ostavci, posle čega v.d. direktora postavlja ministar prosvete i to na rok do tri meseca, pišu Večernje novosti.

Nije još uvek poznato da li će na sednici Nastavničkog veća biti reči o statusu dva učenika, koja su nastavila da pohađaju školu nakon incidenta 9. novembra prošle godine i sa kojima se dodatno pedagoški radilo u okviru vaspitno-disciplinskog postupka.

N.Ž.(17)je tada izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović, dok je M.M.(18), snimao ceo incident. Treći učesnik incidenta, I.K.(17)ispisao se iz škole dan uoči poslednje sednice Nastavničkog veća 23.novembra.

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović vratila se nakon tromesečnog odsustva na nastavu i od ponedeljka ponovo predaje engleski jezik u Osnovnoj školi „Živadin Apostolović“ i u Tehničkoj školi u Trsteniku. U ovoj poslednjoj, međutim, više ne predaje odeljenju trećeg razreda, čiji su učenici N.Ž.i M.M.

Republička prosvetna inspekcija kontrolisala je proceduru isključenja učenika i prema nezvaničnim informacijama „Novosti“ našla da procedura nije ispoštovana u celosti.

- Ministarstvo prosvete je u toku sprovođenja procedure monitoringa, školu pravovremeno informisalo da je izuzetno važno da ispoštuje zakonsku proceduru u okviru vaspitno-disciplinskog postupka i upozorilo na moguće posledice ako se procedura zanemari- stoji u dopisu Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije od 6. februara, koji je potpisao ministar.

Sličan zaključak o nepoštovanju procedure imao je, da podsetimo, i Školski odbor škole u decembru, kada su „Novosti“ objavile da je usvojena žalba na rešenje o isključenju N. Ž. i M. M,a M.M. nastavio sa pohađanjem časova uz pojačan vaspitno-pedagoški rad, što se u slučaju N.Ž.dogodilo od drugog polugodišta. Protiv obojice učenika Više javno tužilaštvo u Kruševcu predložilo je izricanje krivičnih sankcija.

U slučaju učenika M.M,čeka se odluka Osnovnog javnog tužilaštva u Trsteniku u vezi sa podnošenjem optužnog predloga za krivično delo za zlostavljanje i mučenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    23. februar 2023 | 12:29

    Da je sreće i pameti ministar bi podneo ostavku, al fotelja slatka.

  • Ljuba trstenicanin

    23. februar 2023 | 16:20

    Profesorka,ni kriva ni duzna,tri meseca se lecila od povreda bahatih starijih maleoletnika!?Za sve vreme,ništa nije preduzelo tuzilaptvo i sud?;Sve je umrezeno,i korumpirano?;Poznato je u samom Trsteniku,a u štamoa je nedavno pisala o o nedoslednosti suda i tuzilastva,i pojedinih advokata u sprezi.?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA