≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka Kisić u poseti sedmočlanoj porodici u Zemunu: "Deca su talentovana, nasmejana i veoma uspešni đaci"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka ističe da su porodice, posebno višečlane, najveće bogatstvo Srbije

  • 1
Ministarstvo za brigu o porodici Foto: Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je sedmočlanu porodicu Tanje Grbić u Zemunu i sa njima razgovarala kako višečlana porodica funkcioniše i šta je to što država može da preduzme da bi njihovoj i drugim takvim porodicama kvalitet života bio još bolji.

Ministarka je istakla da su porodice, a posebno višečlane, najveće bogatstvo naše zemlje i cilj nam je da ovakvih porodica bude što više u Srbiji. Dodala je da Grbići treba da budu primer onima, koji bi želeli da imaju velike porodice da istraju u tom cilju, jer su deca budućnost ove zemlje, stoji u sapštenju tog ministarstva.

"Bila je velika privilegija upoznati Tanju i njenu decu, koja su izuzetna, talentovana i veoma uspešni đaci, a pre svega su srećni i nasmejani. Ova porodica odiše toplinom, ljubavlju i slogom i time pokazuju da je porodica najsigurnije mesto za svakog čoveka", rekla je Kisić, navodi se.

Ministarka Kisić je istakla da se u periodu od 2015. do 2022. godine beleži rast broja zaposlenih majki i majki koje imaju akademsko obrazovanje, magistraturu ili doktorat koje su rodile treće i četvrto dete.

Kisić je istakla da je osnovni cilj da se u zemlji rađaju deca i da nas ima što više, kao i da porodica bude osnažena, a da institucije budu podrška roditeljima.

Video: Gradonačelnica Niša: Besplatne knjige za decu osoba s invaliditetom, greške ispravljamo u 2023

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kad

    25. februar 2023 | 11:41

    već obilaziti,dođite u naselje Kotež gde majka ima četvoro dece i peto je na putu a radi u Zrenjaninu kao pedagog.Mogli bi zbog posla da joj pomognete.Svaki dan putuje po 140 km.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA