Vreme čitanja: oko 3 min.

Cela Srbija ga pamti zbog akcenta u Slagalici: "Ponosan sam što sam Užičanin i ne govorim beogradski"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vuk je svojim ponašanjem i užičkim akcentom osvojio srca gledalaca

  • 24
Vuk Ristović, učesnik Slagalice Foto: Privatna arhiva

Ispunjen znanjem koje je sticao učenjem i putovanjima po svetu, Vuk Ristović, student iz Užica, u poslednjem učešću u kvizu "Slagalica", oduševio je Srbiju i izazvao lavinu pozitivnih komentara, a našim čitaocima otkrio je kako je zavoleo kvizove i koja mu je najzanimljivija i najlepša država u svetu.

Od svoje pete godine, Vuk je rastao čitajući knjige, enciklopedije i razgledajući geografske atlase, a kako bi proveravao znanje zainteresovao se za kvizove, zatim ih zavoleo i oni su danas njegova motivacija i ono što ga čini srećnim. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u rodnom Užicu, a na dalje školovanje i usavršavanje uputio se u Beograd. Na Filozofskom fakultetu diplomirao je psihologiju, a sada je student mastera Politikologija religije na Fakultetu politkičkih nauka u Beogradu.

- Kvizove obožavam od malena, jer sam intelektualni tip, oduvek sam dosta čitao i učio nove stvari, pa su me samim tim kvizovi zaintresovali da proveravam svoje stečeno znanje - priča Vuk.

Da su kvizovi njegov život dokazuje i činjenica da je to sada tri puta učestvovao u ozbiljnim srpskim televizijskim igrama znanja, gde je uvek uz ogroman trud postizao veliki uspeh. Pred prve izlaske pred kameru bio je obuzet tremom, dok se danas potpuno navikao na kamere, televizijske studije i u svakom trenutku je spreman da ukrsti znanja sa provnicima.

- Pre sedam godina prvi put sam učestvovao u Slagalici, gde sam izgubio za svega šest poena razlike. Nakon toga učestvovao sam u kvizu Stigni me ako znaš i Poteri, kao i u kvizu Igraj za zavičaj, gde sam predstavljao grad Užice i došao do četvrtfinala. Sada sam, eto, opet došao u Slagalicu, da popravim utisak. I solidno sam ga popravio, prošao u četvrtfinale, ali zamalo i polufinale, da se nije dogodio preokret u poslednjoj asocijaciji - objašnjava Ristović.

Nakon poslednjeg učešća u Slagalici, Vuk je svojim ponašanjem i užičkim akcentom osvojio srca gledalaca i izazvao lavinu pozetivnih komentara na društvenim mrežama. To mu je ponos i dodatna motivacija da nastavi takmičenja i proslavi rodni grad.

- Shvatam zašto sam privukao veliku pažnju publike, jer je većina takmičara u kvizovima nekako stegnuta, previše su formalni, pa onda ja svojom opuštenošću i spontanošću iskačem iz uobičajenog šablona emisije. - kaže Vuk i dodaje:

- Ponosim se što sam Užičanin i samim tim svojim akcentom koji tokom studija nisam zamenio beogradskim.

Pored kvizova veliki je ljubitelj putovanja po svetu

Vlasnik je Youtube kanala "Psiho Vuk - Put oko sveta", to jeste mešavine edukativnog i putopisnog sadržaja, sa temama iz istorije, geografije, psihologije, religije... Na kanalu trenutno ima putopise iz Praga, ali uskoro planira i neke egzotičnije destinacije, poput Uzbekistana i Šri Lanke.

- Putovanja su mi velika strast, obišao sam do sada oko 50 država, od kojih su mi najzanimljivije Nepal, Kostarika, Panama, Singapur, Jordan, Izrael, Malezija, Indonezija... Najlepše države u kojima sam bio su Portugal i Belorusija. Preporučio bih i pozvao sve da zaprate moj Jutjub kanal, jer je užuvanje zagarantovano - poručuje ovaj ambiziozni mladić.

Kako je istakao, Belorusiju je doživeo kao posebno iznenađenje, iz razloga što se ona u zapadnim medijima prestavlja kao siromašna zemlja. Glavni grad Minsk posebno ga je oduševio i kako navodi to je najuređeniji i najčistiji grad u kome je ikada bio.

- Putovanje u Nepal mi je verovatno bilo "najluđe", jer je njihova kultura nezamisivo drugačija od naše, a imaju neke baš specifične festivale i običaje. Imao sam priliku da u hinduističkom hramu "Pašupatinat" prisustvujem spaljivanju leševa na lomačama, što je tradicionalno pogrebna ceremonija u hinduističkoj religiji - podelio je iskustvo sa našim čitaocima.

Pun života, ambicija i novih ideja Vuk će nastaviti takmičenje u kvizovima i put oko sveta, a uz podršku porodice i devojke Mišel, samo mu je nebo granica.

Video: Impresivan rezultat: Postavljen novi rekord u Slagalici!

(Telegraf.rs/B. Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    25. februar 2023 | 18:31

    I treba da bude ponosan jer je Uzicki akcenat mnogo lepsi od izmisljenog beogradskog, to su sve foliranti!!!

  • alal vera alal vera

    25. februar 2023 | 18:29

    najjaci su oni koji zive u beogradu 10,15,20,30, ... godina a pricaju kao da su juce dosli iz crne gore, bosne, htvatske,

  • JACA 🍀

    25. februar 2023 | 20:52

    Gledajući "Slagalicu", stekla sam baš pozitivan utisak o ovom simpatičnom momku, deluje baš iskreno, otvoreno i kao neko ko ima dobru dušu, nekako se to vidi.. smeška se čak i kad protivnik pobedjuje! Srećno, Vuče!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA