Vreme čitanja: oko 2 min.

Novosadska gimnazija se orila od aplauza: Ovako su đaci ispratili omiljenu direktorku u penziju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ružica Vukobratović se kroz lični primer trudila da uspostavi pravilan i održiv put Škole

  • 0

Učenici i profesori Gimnazije "Isidora Sekulić" iz Novog Sada, juče su emotivnim gestom ispratili direktorku, mr Ružicu Vukobratović u zasluženu penziju.

Ružica Vukobratović, provela je punih četrdeset godina u obrazovanju, od toga, više od trideset u Gimnaziji "Isidora Sekulić", kao profesor matematike i direktor, a đaci su je ispratili u penziju gromoglasnim aplauzom i poklonom koji neće zaboraviti.

Naime, bivša direktorka ove gimnazije dobila je i knjigu na čijoj stranici je ispisana predivna posveta u kojoj su joj đaci izrazili zahvalnost i podstakli je da i dalje istražuje svet. 

Od 1992. do 2007. godine, kao izuzetan profesor matematike, omiljeni odeljenjski starešina, dala je veliki doprinos obrazovno –vaspitnom radu i mnogobrojne generacije učenika je, sa posebnom pažnjom i strpljenjem, zarazila matematikom, govoreći i dokazujući im, između ostalog, koliko je matematika lepa nauka.

Neki od njenih đaka, tada uspešnih takmičara, danas su i profesori matematike u prestižnim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Od 2007. godine, kada je stupila na dužnost direktora Gimnazije "Isidora Sekulić", Ružica Vukobratović se kroz lični primer, zasnovan na poštenom i predanom radu, posvećenosti i zalaganju, trudila da uspostavi pravilan i održiv put škole. Profesionalizam se podrazumevao, ali brižan i zaštitnički odnos u svakodnevnoj saradnji i komunikaciji sa učenicima, profesorima i roditeljima je bio i ostao njen zaštitni znak, objašnjavaju iz ove škole.

- Tokom petnaest godina na čelu Škole uspostavila je bogatu međunarodnu saradnju, putem koje je mnogo učenika i profesora imalo priliku da poseti Rusiju, Nemačku, Austriju, Rumuniju, Grčku, Kipar, Švedsku, Veliku Britaniju, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Belgiju, Portugal, Ameriku…i tako stekne neprocenjivo životno i profesionalno iskustvo - naveli su za naš portal iz Gimnazije "Isidora Sekulić".

Kako objašnjavaju, Konferencija 3K – Komunikacija, kultura i kompjuter, čiji je idejni tvorac i autor mr Ružica Vukobratović, bila je pravi zaštitni znak Isidore, ali i Novog Sada čitavih deset godina (2008-2018).

- Dala nam svima uverenje da smo deo sveta i da idemo ispred vremena. Međunarodni karakter 3K doveo je u našu školu kolege iz različitih zemalja koji su nam postali prijatelji, a razmena iskustava učinila da, upravo zahvaljujući 3K, unapredimo svoj rad - kažu iz škole.

Viziju o tome da Škola treba da raste, uspela je da materijalizuje proširivši Gimnaziju za osam odeljenja (sa 24 na 32 odeljenja), kao i da, uz sve izazove i otežavajuće okolnosti, istraje i uspe u nadogradnji, adaptaciji i savremenom opremanju Gimnazije "Isidora Sekulić".

- Još puno toga može da se kaže, nabroji i istakne, ali najvažnije je da se sagleda jedan vredan i izuzetno plodan rad prosvetnog radnika dostojan poštovanja - zaključuju iz novosadske gimnazije.

Video: Kosovo-Srbija! Maturanti šetaju centrom Beogarda i pevaju patriotske pesme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA