≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gusan Batak je osvojio Svetsko prvenstvo: Vlasnik Nikola ponosan, "obrisao" konkurenciju u Mokrinu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najstariji i najveći šampion takmičenja je gusan Acika, star 23 godine

  • 0

Gusan Batak, vlasnika Nikole Nikića, pobednik je Svetskog prvenstva u nadmetanju gusana, koje je 37. put održano u Mokrinu. U borbi koja je trajala oko 11 minuta, gusan Batak je u finalu savladao Fedora, vlasnika Miroslava Čeleketića. Nadmetanje je počelo 18. decembra, a ukupno je učestvovalo 116 gusana, piše RTV.

Nešto manje od 11 minuta bilo je potrebno da osmogodišnji gusan Batak savlada u velikom finalu 37. Svetskog prvenstva u nadmetanju gusana u Mokrinu iskusnog Fedora. Vlasnik šampionskog gusana, Nikola Nikić, narednih 365 dana ponosiće se svojim pernatim gladijatorom, koji nosi naziv na osnovu predviđanja da bi mu batak bio veoma ukusan na plehu, a kako do toga nikada neće doći, šampionski gusan odlazi u zasluženu penziju.

- Može on još da se takmiči, ali ne želim više da ga mučim, dosta je bilo. Pre dve godine je bio drugi, sada je osvojio prvo mesto, kao mlad je već bio prvi, tako da je dosta - kaže Nikola Nikić, vlasnik šampionskog gusana.

U kategoriji jednogodaca najjači je bio gusan Spasoje, vlasnika Milana Dražića, dok je u kategoriji dvogodaca prvo mesto osvojio Žućko, Lazara Adamova. Nadmetanje je počelo 18. decembra, a u sve tri kategorije bilo je ukupno 116 gusana.

- Kada ste prvi i kada godinu dana možete da se hvalite da ste najbolji na svetu, nagrade nisu bitne, kao i novac jer za to ne postoji cena, jednostavno biti najbolji je na prvom mestu - dodaje Živica Terzić, predsednik Udruženja "Belo pero", Mokrin.

Manifestaciju je organizovala Mesna zajednica Mokrin, pod pokroviteljstvom Grada Kikinde.

- Sigurno da ovo sve treba čuvati, ali i podići na viši nivo, a za to svi uzgajivači i organizatori mogu da očekuju od Grada Kikinde koji će uvek pružiti podršku - istakao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Najstariji i najveći šampion takmičenja je gusan Acika, star 23 godine, dok je najstarija guska čuvena Četkica sa svojih 26 godina. Na manifestaciji je proglašeno i najlepše jato, kojim se ove godine ponosi Dušan Grujić.

Video: Petao kao kućni ljubimac? Da moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA