Vreme čitanja: oko 3 min.

Mami su rekli da u stomaku ima kamen i da piše testament, a ona se porodila: Filmska priča Nevene iz Beograda

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mojoj mami su pipali stomak, i rekli da ima kamen u žuči, kao i da je taj kamen ogroman i da je zbog toga pretnja po život

  • 11
Nevena Krsmanović Foto: Privatna arhiva

Dok neki mladi parovi muče muku da dobiju potomstvo, drugima se, nenadano i neplanirano, u kasnijim godinama "dogodi" beba

Jedna od takvih beba je Nevena Krsmanović (29) iz Beograda. Mama ju je, priča nam, dobila u 44. godini. I, to, sve vreme misleći da ima ogroman kamen u žuči. 

- Te davne 1993. godine, moji roditelji su imali malo više godina - počinje uz osmeh i dodaje:

- Tačnije, mama je imala 44, a tata 46. Imali su ćerku, moju sestru, koja je tada imala 11 godina i želeli su drugo dete, ali je nekako izgledalo kao da je bilo kasno - počinje za Telegraf.rs Nevena.

Menopauza je, kaže, bila logičan sled događaja. Pa je i njena mama poverovala lekarima kada su rekli da joj ciklus baš zbog toga izostaje.

- Budući da je mama imala toliko godina, ona je prestajala da dobija mesečni ciklus, a onda se obratila lekaru. Njoj su tada rekli kako je to menopauza, a za neke simptome koje je imala, pričali su kako je u pitanju lažna trudnoća jer kako su joj tada rekli, to su neki simptomi - priča Nevena.

A onda je usledila strašna dijagnoza. I loše prognoze.

- Mojoj mami su pipali stomak, i rekli da ima kamen u žuči, kao i da je taj kamen ogroman. Rekli su joj da će umreti, i dali lekove za bolove, jer kao, ako joj je ostalo malo života, da barem ne trpi jake bolove. Ona je tada odlučila da jede, pije i puši, što bi mi rekli "kao Turčin" - prepričava Krsmanovićeva.

Njena majka je, krajnje ozbiljno shvatajući sve što se dešava, napisala testament. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će nekoliko meseci kasnije u rukama držati - bebu.

- Mama je napisala testament, i nastavila je da živi svaki dan kao da je poslednji. Jedne večeri, na Dorćolu, sedeli su kod prijatelja i tada su joj počeli veliki bolovi. Komšinica tog prijatelja, je inače babica i oni su je pozvali da kjoj pomogne, ipak je medicinski radnik. Ona žena je došla i rekla je kako to nije nikakav kamen, za koji su oni tvrdili da ne mogu da ga izvade jer je ogroman, već da je ona trudna. U sledećem momentu, moja majka je mene rodila u stanu na Dorćolu, nakon čega su nas prebacili u bolnicu - prepričava nam Nevena.

Budući da joj roditelji nažalost više nisu živi, ostala je samo priča koji su joj za života prepričali.

Prevazišli su i biroratski problem. - Budući da sam rođena na opštini Stari grad, a tamo nema bolnice, imali smo problem oko papira, ali se to rešilo pa se vodim kao da sam rođena na Savskom vencu - priča nam nevena i dodaje:

- Kako ljudima ne bi bilo nejasno, moja mama je išla kod više lekara. Svi su pričali kako je to lažna trudnoća, a stomak joj se nije primećivao jer je ona bila malo krupnija, i to se nije videlo. Inače, po njenoj priči, ona je bila prvi put kod lekara kada je okvirno bila šesti mesec. I lekari su joj rekli da je pravo čudo da sam ja živa i zdrava rođena, budući koje su joj lekove dali da pije. Eto, priča je takva, da čovek nekada može da poveruje u čuda - zaključuje Nevena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    5. mart 2023 | 23:52

    Ja sam 2019.god.,u svojih 43.god.(supru g 11 god.stariji)rodila princezicu......Tako da sada imamo cerke od 25,23,4 i sina od 19 godinica..........

  • Zora

    5. mart 2023 | 22:57

    Malo vise godina 44 i 46?

  • Mila

    6. mart 2023 | 03:43

    Stručnjaci, ne znaju da razlikuju bebu od kamena, Strašno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA