≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njoj zima ne može ništa: Devojčica iz Sjenice uživa u snegu, na ulici ostavila prelepe tragove

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pojedinim mestima u Srbiji nema ni struje zbog snežne mećave

  • 2

Velike količine snega napadale su prethodnog vikenda u pojedinim delovima Srbije, a železnički saobraćaj na deonici barske pruge između stanica Užice i Prijepolje trenutno je u prekidu. Sela u okolini Nove Varoši su zavejana, a sneg će nastaviti da pada i večeras.

Ipak, neki od meštana raduju se belom pokrivaču i uprkos ledenim temperaturama koriste priliku da uživaju u zimskim čarolijama, dok ih ima.

Tako je na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen video na kom se vidi da devojčica iz Sjenice crta čizmama po snegu, sve sa kišobranom u rukama. Njoj hladnoća i snežni nanosi očigledno ne smetaju, pa je uz razdragano skakutanje odlučila da ostavi tragove srca na ulici.

Podsetimo, U pojedinim mestima u Srbiji nema ni struje zbog snežne mećave, a očekuje se novi talas obilnijih padavina, ali u nešto blažem obliku od onog tokom vikenda.

Kako temperature neće biti dovoljno niske i u mnogim predelima neće biti u "minusu", sneg će ponovo biti veoma mokrar i vlažan, pa bi pod njegovom težinom ponovo mogla nastati šteta.

Zbog novih količina snega, ponovo se preporučuje ogroman oprez u saobraćaju, zbog mogućih zastoja, a bez zimske opreme ne treba kretati na put.

Video: Putari savladali mećavu, a gorštaci u borbi sa smetovima: Najkritičnije na magistrali kod Užica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratar

    28. februar 2023 | 10:42

    Gde su roditelji? Jako neodgovorno po ovakvom nevremenu da se dete seta po snegu.

  • Rile

    28. februar 2023 | 12:05

    Ma sta rece ? Roditelji snimaju sa 2-3 metra rastojanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA