≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlatiborski okrug još u problemu zbog snega: Bajina Bašta bez struje, školske klupe prazne, najteže u Priboju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik Zlatiborskog okruga je istakao da delovi Bajine Bašte nemaju struju, ali da će tokom dana taj problem biti rešen

  • 0

Prethodna dva dana bilo je mnogo problema u Zlatiborskom okrugu zbog snega koji je pao i u gradovima i na planinama. Na Zlatiboru je dostigao 60 centimetara, a u nekim delovima novovaroškog kraja i metar visine. Od sinoć veći deo Prijepolja ima struju, ali još ima problema sa snabdevanjem električnom energijom u Bajinoj Bašti.

Video: Zbog snežnog pokrivača proglašena vanredna situacija: Ovako izgleda zavejano Prijepolje iz vazduha

Na sednici prijepoljskog Štaba za vanredne situacije, zbog snežnih padavina, juče je proglašena vanredna situacija na teritoriji cele opštine.

Međutim, stanje se u odnosu na prethodne dane stabilizovalo, a veći deo Prijepolja je dobio struju.

Načelnik Zlatiborskog okruga Desimir Popović kaže da problema trenutno jedino ima u Priboju.

"Dobijamo informacije iz sata u sat. Tu treba pojačati čišćenje puteva drugog A reda. Apelujem na 'Puteve Srbije' i 'Puteve Užice' da što pre reše problem u Priboju, kako bi jedinica lokalne samouprave mogla da nastavi sa čišćenjem lokalnih puteva", istakao je Desimir Popović za RTS.

Načelnik Zlatiborskog okruga je istakao da delovi Bajine Bašte nemaju struju, ali da će tokom dana taj problem biti rešen.

"Problema sa strujom je sve manje, ogromna količina snega koja je pala izazvala je prekid na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži, ali radnici su danonoćno radili i rešavali probleme", rekao je Popović.

Zbog uvedene vanredne situacije data je preporuka svim osnovnim i srednjim školama da, dok se ne obezbedi snabdevanje električnom energijom, đaci ne idu u školu.

"Deca u pojedinim školama i izdvojenim odeljenjima zbog neprohodnosti puteva nisu išla u škole, a negde su skraćeni časovi. Nadam se da će ove nedelje sve biti normalizovano i da će se deca vratiti u klupe", navodi Popović.

U Užicu je juče padao sneg i nije napravio veće probleme. Na kolovozima nema snega, ali je klizavo i preporučena je naročita opreznost.

Video: Putari savladali mećavu, a gorštaci u borbi sa smetovima: Najkritičnije na magistrali kod Užica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA