Vreme čitanja: oko 1 min.

Čim je prohodala počela da igra, a svoj prvi nastup je već imala: Jana (3) najmlađa članica KUD-a iz Topole

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njena ljubav prema narodnim igrama ne bi trebalo da čudi, jer su i Đorđe i njegova supruga dugo godina igrali folklor, a majka je učestvovala u pevačkoj grupi

  • 0
Jana Petrović Foto: RINA.rs

Sa svega tri godine ona oduševljava svojim talentom. Jedna devojčica iz Topole od malih nogu gaji veliku ljubav prema folkloru. Jana Petrović ima samo tri godine i najmlađa je članica Kulturno-umetničkog društva Oplenac, a prvi nastup imala je sa samo dve i po godine. Da voli folklor prvo su primetili njeni roditelji, nakon čega su je upisali u KUD.

- Od momenta kada je prohodala i počela da priča, pevušila je pesmice i uz njih igrala. Pošto sam ja radio kao umetnički rukovodilac u školici folklora u Šatornji, koja radi pri KUD-u vodio sam je na probe gde je i igrala - kaže za RINU Đorđe Petrović, Janin otac.

Jana Petrović Foto: RINA.rs

Njena ljubav prema narodnim igrama ne bi trebalo da čudi, jer su i Đorđe i njegova supruga dugo godina igrali folklor, a majka je učestvovala u pevačkoj grupi.

- I sam sam počeo rano da igram folklor, sa nekih četiri godine. Izgleda da su geni učinili svoje - kaže Đorđe uz osmeh.

Kulturno umetničko društvo "Oplenac" postoji od 2000. godine i broji oko 300 članova, uzrasta od tri godine pa do ansambla veterana starosti do 55 godina, raspoređenih u sedam folklornih grupa koje imaju probe dva puta nedeljno.

- Uvek je pravo vreme da se počne sa folklorom, a da bi ste postali član našeg ansambla dovoljno je da dođete u prostorije KUD-a na probu prve grupe ponedeljkom ili petkom od 18 časova. Ono što je najveća smetnja u radu KUD-a je mišljenje koje vlada da je folklor prvenstveno namenjen za devojčice, što je veoma pogrešno - poručuju iz Kulturno umetničkog društva "Oplenac".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA